Breaking news

Primăvara vine cu disponibilizări la CFR

loading...

Aproximativ 10.000 de angajaţi ai CFR vor rămâne fără loc de muncă, din luna martie. Motivul este reorganizarea sistemului feroviar din România, potrivit strategiei elaborate de Ministerul Transporturilor.

CFRMinistrul Transporturilor, Radu Berceanu, vine şi cu o veste bună pentru cei care vor rămâne fără serviciu. El le promite acestora că vor primi salarii compensatorii.

”În momentul disponibilizării vor primi două salarii medii pe economie, indiferent ce salariu ar fi avut ei. După asta merg la şomaj, iar in afara de şomaj, mai primesc o compensare cei care au salarii mai mari şi tot aşa până la salariul mediu pe economie”, a declarat Radu Berceanu.

Astfel, după încheierea perioadei de şomaj, persoanele disponibilizate vor primi un venit lunar de completare, chiar dacă în acest interval nu şi-au găsit un nou loc de muncă. Venitul de completare va fi acordat pe o perioadă de 12 luni pentru persoanele care au o vechime în muncă de până la 15 ani, 13 luni pentru salariaţii care au o vechime în muncă între 15 şi 25 de ani şi 15 de luni pentru salariaţii care au o vechime în muncă de peste 25 de ani.

Directorul CFR Călători, Liviu Pescăruşu, a precizat că această măsură este necesară în această perioadă de recesiune, în care transportul feroviar nu înregistrează rezultate deosebite. De asemenea, în urma unei analize a activităţii angajaţilor din cadrul companiei, s-a constatat că o serie de persoane rămân fără activitate. Astfel, CFR SA ca va concedia aproximativ 600 de salariaţi, iar CFR marfă 6.380 de persoane.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata