Breaking news

Primarul P-DL din Râmnicu Vâlcea condamnat la închisoare

loading...

primarPrimarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău şi fostul viceprimar Nicolae Dicu au fost condamnaţi definitiv, miercuri, de instanţa supremă la câte trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. Din sentinta le va fi scăzută perioada arestului preventiv. Cei doi erau acuzaţi de luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită.

Fostul viceprimar a fost surprins în 2006 de către procurorii DNA primind, într-o toaletă, 20.000 de euro de la omul de afaceri Constantin Popescu, care solicitare municipalităţii o autorizaţie de construcţie. Potrivit rechizitorului, cei doi îi ceruseră lui Popescu 50.000 de euro, o parte din bani urmând să ajungă la primar.

Pe 18 iunie 2007, Mircia Gutău şi Nicolae Dicu fuseseră achitaţi de către Tribunalul Alba Iulia. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis, însă, recursul DNA şi, în urma rejudecării, decizia de fond pronunţată în 2007 a fost desfiinţată. În plus, judecătorii au menţinut sechestrul asigurător pus în 25 iulie 2006 pe bunurile acestora. Printre acestea se numără un teren intravilan de 805,68 mp cu destinaţie pentru construcţie aflat în Râmnicu Vâlcea, care îi aparţine lui Nicolae Dicu.

În urma condamnării, Gutău va fi exclus din partid şi îşi va pierde şi funcţia de edil, a declarat secretarul-executiv al PD-L, Mircea Toader.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata