Breaking news

Niculae Florin, primar în comuna Vidra, prins în flagrantîn timp ce primea 22.000 euro mită

loading...

Primarul comunei Vidra din judeţul Ilfov, a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore, după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită 22.000 de euro.

niculae florinNiculae Florin, în calitatea sa de primar a pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale, suma de 570.000 lei. Adică un comision de 10% din valoarea unui contract pentru servicii de proiectare și execuție a lucrărilor de alimentare cu apă în satele Vidra, Crețești și Sintești din comuna Vidra, jud. Ilfov.

În schimbul acestei sume de bani, primarul îi promitea denunțătorului că firma lui va câștiga licitația, semnarea contractului, derularea acestuia în bune condiții și pentru ca, în calitate de ordonator de credite, să aprobe efectuarea plăților aferente lucrărilor prestate.

Din suma pretinsă, primarul Niculae Florin a primit 250.000 lei, în perioada noiembrie 2011 – octombrie 2012. De asemenea, inculpatul a pretins și a primit în mai multe tranșe, de la același denunțător, și suma de 100.000 euro pentru a-i facilita societății reprezentate de denunțător aprobarea ca subcontractor al unei asocieri de firme care își adjudecase executarea, din fonduri europene, a unor lucrări de drumuri și construcții civile și pentru ca, în calitate de ordonator de credite, să aprobe efectuarea plăților aferente lucrărilor executate. La data de 11 decembrie 2013 inculpatul Niculae Florin a condiționat efectuarea unei alte tranșe de plăți pentru lucrări efectuate de firma denunțătorului de primirea unei noi sume de 22.000 euro. La data de 16 decembrie 2013, inculpatul Niculae Florin a primit, prin doi intermediari, suma de 22.000 euro, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

La data de 17 decembrie 2013, procurorii au dispus reținerea, pentru 24 de ore a inculpatului Niculae Florin pentru infracțiunea de luare de mită în formă continuată, urmând ca acesta să fie prezentat la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata