Breaking news

Primarul din Miercurea Ciuc spune că maghiara e obligatorie în oraș

loading...

Primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, a făcut luni o declarație uluitoare susținând sus și tare că maghiara este o limbă obligatorie în orașul său.

Raduly RobertRaduly Robert Kalman, cel care fusese amendat de CNCD pentru impunerea cunoaşterii limbii maghiare ca o condiţie de ocupare a postului de arhitect-şef al oraşului, a afirmat că în municipiul pe care îl conduce „cunoaşterea limbii maghiare este obligatorie, nu discriminatorie”.

Raduly Robert Kalman a făcut declarația luni, în cadrul manifestărilor care au avut loc la Miercurea Ciuc, când un drapel secuiesc de mari dimensiuni a fost arborat în centrul oraşului de către reprezentanţii Partidului Popular Maghiar din Transilvania, ca simbol al dezideratului de obţinere a autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc.

Trăim într-o lume în care limba maghiară a devenit discriminatorie în Miercurea Ciuc. Astăzi este ziua în care trebuie să spunem clar:cunoaşterea limbii maghiare este obligatorie, nu discriminatorie, ci obligatorie în Miercurea Ciuc, începând de la prefect, corespondenţii televiziunilor şi radiourilor româneşti, toată lumea care trăieşte din impozitele secuilor trebuie să ne cunoască limba, limba noastră maternă”, a spus Raduly.

Raduly Robert, şi Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici au fost amendaţi cu câte 600 de lei, după ce au impus condiţia cunoaşterii limbii maghiare pentru ocuparea unei funcţii publice.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata