Breaking news

Primăria Capitalei cumpără 400 de autobuze, 100 de troleibuze și 100 de tramvaie

loading...

Vești bune pentru bucureșteni. Consilierii Municipiului București au decis miercuri, să adopte două hotărâri în baza cărora se vor achiziționa 400 de autobuze, 100 de troleibuze și 100 de tramvaie.

autobuz RATBParcul auto al RATB se va înnoi până în 2020 cu 400 de autobuze, 100 de troleibuze și 100 de tramvaie. Primarul general Gabriela Firea a precizat că parcul auto al RATB este unul “îmbătrânit”, “depășit ca uzură și morală și fizică”.

Avem specialiști foarte buni în mobilitate care și-au spus punctul de vedere și au afirmat că mai este nevoie în continuare și de investiții la uzină, pentru că și propria uzină a RATB poate să construiască tramvaie, dar nu are în acest moment capacitatea tehnică să o facă. Dar, împreună, vom contribui pentru ca URAC să beneficieze de investiții și să poată să fabrice tramvaie românești. De asemenea, vom continua și cu achizițiile până la punctul în care vom putea să afirmăm cu toții că ne-am realizat mandatul față de bucureșteni și că transportul public în comun este o alternativă viabilă“, a declarat Gabriela Firea, în cadrul ședinței CGMB.

Primarul Capitalei a spus că această achiziție de mașini și tramvaie trebuie să fie completată cu realizarea benzilor unice, construirea de parcări la intrarea în Capitală și lângă stațiile de metrou, o colaborare mai eficientă cu Brigada Rutieră, cu Poliția Locală, Municipală și de sectoare, pentru fluidizarea traficului.

Conform hotărârii adoptate, dintre cele 400 de autobuze, 320 sunt din gama 12 metri, 50 din gama de zece metri, iar 30 de autobuze articulate fac parte din gama de 18 metri.

Atât autobuzele, cât și troleibuzele urmează să fie achiziționate în baza unui program multianual, pe o durată de patru ani, începând cu 2017.

Potrivit celui de-al doilea proiect de hotărâre, PMB ar urma să achiziționeze 100 de tramvaie, dintre care 90 de mărime medie din gama de 36 de metri și zece tramvaie bisens cu două cabine, din gama de 27 de metri, în cadrul unui program multianual, pe o durată de patru ani, începând cu 2017.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata