Breaking news

Prima clasă digitală din România, inaugurată la liceul „Nicolae Kretzulescu” din Bucureşti

loading...

Ministrul Remus Pricopie şi ministrul delegat Mihnea Costoiu au inaugurat prima clasă digitală, realizată de Samsung Electronics România, la liceul „Nicolae Kretzulescu” din Bucureşti.

clasa digitalaRecondiţionarea completă şi utilarea clasei a fost realizată de Samsung, în baza Protocolului semnat, în vara acestui an, de către MEN şi compania sud-coreeană.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a subliniat că lumea viitorului este aceea în care competenţele digitale sunt parte a educaţiei obligatorii în România şi oriunde în lume.

Ceea ce se întâmplă, astăzi, aici, are legătură cu prezentul acestei generaţii, care este familiarizată cu dispozitivele digitale, iar acest proiect le oferă elevilor oportunitatea de a studia aşa cum îşi doresc. Asistăm la o schimbare fundamentală a filosofiei claselor, în care elevii interacţionează şi primesc feed-back în timp real”, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie.

Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu” este prima, dintr-o serie de trei, care beneficiază de dotările specifice Smart Classroom, care au fost posibile în baza parteneriatului încheiat între Ministerul Educaţiei Naţionale şi compania Samsung Electronics România, în vara acestui an.

Acest Parteneriat are ca obiectiv amenajarea unor săli de clasă de tip Smart în liceele din Bucureşti, Timișoara şi Iaşi, cu echipamente IT de ultimă generaţie, în vederea uşurării procesului de predare-învăţare.

În cadrul liceului „Nicolae Kretzulescu”, unul dintre laboratoarele de informatică a fost recondiţionat complet şi dotat cu mobilier şi echipamente performante: 31 de tablete Galaxy Note 10.1, 31 de tastaturi, 21 de laptopuri, un Smart TV şi un Ebord 65.

Elevii vor avea oportunitatea de a testa echipamentele pentru cursul opţional „Junior Achievement”.

Smart Classroom este un concept care aparţine companiei Samsung Electronics România şi presupune crearea unei clase utilată complet cu material şi accesorii digitale de înaltă performanţă, ca bază pentru învăţare.

Smart Classroom este un concept care face şcoala mai atractivă pentru elevi, oferind posibilitatea învăţării transdisciplinare şi, totodată, interacţiunea, în timp real, dintre profesor şi elev.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata