Breaking news

Prim-procurorul din Buftea, Nelu Carpen, arestat pentru 29 de zile

loading...

Prim-procurorul Nelu Carpen a primit mandat de reținere pentru 29 de zile. El este acuzat de luare de mită și consituire de grup infracțional.

4Procurorii anticorupţie au stabilit că, în perioada octombrie – decembrie 2009, Carpen, în calitate de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, a pretins de la două persoane, printr-un intermediar, 4.000 de euro pentru a facilita dispunerea unei soluţii de netrimitere în judecată faţă de una dintre aceste persoane, într-un dosar penal aflat pe rolul Parchetului pe care-l conducea. Carpen a influenţat ancheta, rechizitoriul emis a fost infirmat, probele au fost administrate fraudulos, iar acuzatul a fost învăţat ce atitudine să adopte în cadrul unor proceduri judiciare.

În iulie 2009, procurorul şi alte două persoane au constituit un grup infracţional organizat a cărui activitate s-a desfăşurat în perioada iulie 2009 – martie 2010, în scopul comiterii unor infracţiuni de corupţie, conform mediafax.ro

Astfel, în septembrie 2009 – martie 2010, inculpatul Carpen Nelu, împreună cu cele două persoane din cadrul grupului infracţional organizat, a înlesnit obţinerea unor soluţii de netrimitere în judecată în două cauze penale.

În octombrie 2009, Adrian Richartt Zamfirachi, avocat în Baroul Bucureşti, şi alte trei persoane au constituit un grup infracţional organizat, a cărui activitate s-a desfăşurat în perioada octombrie 2009 – martie 2010, în scopul comiterii unor infracţiuni de corupţie. Aceştia au racolat persoane cercetate penal interesate să obţină măsuri judiciare favorabile în schimbul remiterii unor sume de bani şi a altor bunuri.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane. În cadrul acestei anchete, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul MAI – Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă şi Direcţia Generală Anticorupţie. Sentinţa poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata