Breaking news

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan și-a scurtat vizita în România din cauza atentatului din Istanbul

loading...

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a sosit miercuri, în România, în cadrul unei vizite oficiale. Oficialul a fost primit cu onoruri militare de Președintele României Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Însă vizita oficialului turc este scurtată din cauza incidentului de azi din Turcia când un bărbat a pătruns în sediul partidului de guvernământ.

erdogan - iohannisPreşedintele României Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, i-au întâmpinat, miercuri la Platoul Marinescu de la Cotroceni, pe preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, şi pe soţia acestuia, Emine Erdogan.

Nici nu a ajuns bine pe pământ românesc, căci Preşedintele Turciei a anunțat oficialii de la București că îşi scurtează vizita în România din cauza atentatului de azi de la sediul partidului de guvernământ în care a pătruns un bărbat  înarmat.

Incidentul are loc la doar o zi după ce un grup de militanţi de stânga a răpit un procuror turc și mai apoi l-au ucis.

Klaus Iohannis şi Recep Tayyip Erdoğan au avut convorbiri tête-à-tête, urmate de convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor două delegaţii oficiale.

După care, cei doi oficiali au susținut o conferință de presă comună în care Preşedintele Erdogan a spus că sprijinul României pentru aderarea Turciei la UE va fi „şi mai hotărât” în perioada următoare, în timp ce preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că şi Turcia şi Uniunea Europeană ar avea de câştigat din această aderare.

„România susţine Turcia în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Cred că atât UE cât şi Turcia ar avea de câştigat în toate domeniile, de la dezvoltare economică la stabilitatea regională, în urma integrării europene a Turciei”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

La rândul său, liderul de la Ankara a mulţumit României pentru acest sprijin.

Cred că în perioada următoare sprijinul României va fi şi mai hotărât în acest proces de aderare al Turciei la UE”, a afirmat Recep Tayyip Erdogan.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a ajuns la Palatul Victoria, pentru o discuţie cu premierul Victor Ponta.

De la ora 19.30, la Palatul Cotroceni, la Sala Unirii, urmează să aibă loc un dineu oficial oferit de Klaus Iohannis şi de soţia acestuia, Carmen Iohannis, în onoarea preşedintelui Turciei şi a soţiei acestuia, Emine Erdogan.

La finalul zilei, președintele Klaus Iohannis și soția sa vor oferi un dineu oficial în onoarea președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, și a soției sale, Emine Erdogan.

Președintele Turciei va avea întâlniri și cu președinții celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu și Valeriu Zgonea.

Recep Erdogan se află la adoua vizită oficială în România. În 2007 a vizitat țara noastră în calitate de prim ministru al Turciei.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata