Breaking news

Preotul Octavian Bălan făcea trafic cu telefoane în Penitenciarul din Bacău

loading...

Octavian Bălan, preot la Penitenciarul din Bacău a fost prins vineri dimineață în timp ce avea asupra lui, patru telefoane mobile, ascunse în buzunarul sutanei, pe care urma să le introducă în penitenciar.

octavian balanOmul Domnului, era capul rețelei de trafic cu telefoane mobile în Penitenciarul din Bacău.

Preotul Octavian Bălan a fost prins cu telefoanele ascunse în sutană, în urma unui flagrant realizat vineri dimineață, la intrarea în penitenciar.

Anchetatorii au găsit asupra preotului şi suma de aproape 900 de lei, primită cel mai probabil de la rudele deţinuţilor, pentru introducerea telefoanele în penitenciar.

Preotul Constantin Gherasim, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a declarat pentru Agerpres că ”deocamdată nimeni nu a infomat’ despre reţinerea preotului şi, de asemenea, că nu ştie ca Octavian Bălan, preot la penitenciarul băcăuan din anul 2000, să fi desfăşurat vrea activitate infracţională.

După realizarea flagrantului, anchetatorii au efectuat percheziţii şi în camerele deţinuţilor, după ce finalizaseră operaţiunea în biserica din incinta închisorii, loc unde preotul se pare că le înmâna telefoanele mobile deţinuţilor.

De asemenea, în cursul dimineţii a fost efectuată o percheziţie şi la locuinţa preotului Octavian Bălan.

Preotul a fost dus la Parchetul Tribunalului Bacău, unde procurorii îl vor audia şi vor decide dacă acesta va fi reţinut.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata