Breaking news

Preotul Octavian Bălan care făcea trafic cu telefoane în Penitenciarul din Bacău, arestat preventiv

loading...

Octavian Bălan a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, după ce vineri a fost prins cu patru telefoane în sutană pe care urma să le introducă la Penitenciarul din Bacău.

preotul octavian balanMagistrații Tribunalului Bacău au emis, sâmbătă, un mandat de arestare pe numele preotului  Octavian Bălan.

Acesta era angajat la penitenciar din anul 2003 și este considerat capul reţelei de trafic cu telefoane mobile, reţea din care ar face parte şi mai mulţi agenţi angajaţi.

Vineri, preotul a fost prins în flagrant de către procurori, în timp ce avea în buzunarul de la sutană, patru telefoane mobile, pe care urma să le vândă deținuților. Preotul patrona de mai mulți ani rețeaua de telefoane mobile pe care le dădea contra sumei de 300 lei, deținuților.

Anchetatorii au găsit asupra preotului şi suma de aproape 900 de lei, primită cel mai probabil de la rudele deţinuţilor, pentru introducerea telefoanele în penitenciar.

La Penitenciarul din Bacău sunt închişi minori delincvenţi şi femei, cât şi persoane aflate în arest preventiv.

Preotul Octavian Balan este acuzat de luare de mită şi de introducere de bunuri interzise în penitenciar. Vor fi audiaţi mai mulţi agenţi din închisoarea băcăuană“, a declarat Felix Bănilă, prim procuror de pe lângă Tribunalul Bacău.

Procurorul precizează faptul că în vizor sunt şi mai multe neveste şi concubine ale deţinuţilor, care sunt acuzate de complicitate.

Decizia de sâmbătă a Tribunalului Bacău nu este însă una definitivă, ea poate fi atacată cu recurs de avocații preotului șpăgar.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata