Breaking news

Premierul Sorin Grindeanu a cedat. A anunțat că abrogă ordonanța!!!

loading...

Ordonanța 13 care a scos în stradă sute de mii de români, de cinci zile, a fost abrogată. Premierul Grindeanu a făcut anunțul sâmbătă seară, într-o declarație de presă la Palatul Victoria.

sorin grindeanu”Am ascultat și am văzut și am auzit în aceste zile, foarte multe opinii, opinii venite din partea colegilor de partid din care fac parte de 20 de nai, colegi din coaliția de guvernare, colegi de politică de la partide din opoziție. Am auzit vocea străzii, vin azi, după toate aceste opinii exprimate, să vă spun decizia mea ca prim ministru în ceea ce înseamnă dezbaterea publică din aceste zile, nu vreau și nu doresc să dezbinăm România. România nu poate fi ruptă în două, România cred eu, în acest moment prin ceea ce se întâmplă acum, pare ruptă în două sau în mai multe bucăți, e ultima mea dorință de a se ajunge la asa ceva. Vreau să vă s pun că tot ceea ce înseamnă deciziile CCR care le-au luat în timp, și nu au fost puse în practică, e normal ca în cel mai scurt timp să fie puse în acord cu Constituția. Toate aceste lucruri sunt obligatorii, pe de altă parte dincolo de mitinguri și am urmărit cu atenție tot ceea ce s-a întâmplat în toată țara. Ideea este că s-a creat un clivaj în societate. Am luat câteva decizii. Prima: mâine vom face în regim de urgență o ședință de guvern pentru abrogarea ordonanței de urgență. Vom găsi calea legală, abrogarea, prorogare, ca să nu intre în vigoare această ordonanță. De asemenea vreau să vă spun că e nevoie de a avea totuși o concordanță deciziile CCR și cadrul legal. O să demarez rapid o consultare cu toate celelalte partide pornind de la deciziile CCR și de la forma cu care o avem, excluzând acel prag de 200.000 foarte mult discutat. Astfel în cel mai scurt timp să trimitem proiect de lege spre Parlament pentru punerea în concordanță a deciziilor CCR cu cadrul legal. Cred că e mai important să mai spunem un lucru: nu a fost foarte bine comunicat, din acest motiv s-a creat foarte multă confuzie, foarte multe distorsiuni care nu au legătură cu realitatea. Ministerul Justiției și Ministrul își vor asuma consecințele”, a spus Sorin Grindeanu.

Dacă protestele vor continua și după anunțul premierului privind retragerea ordonanței, este clar că ordonanța a fost doar un pretext pentru a dărâma Guvernul Grindeanu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata