Breaking news

Prefectul de Buzău a fost demis de premierul Victor Ponta

loading...

Gabriel Baltă a fost demis marți seară din funcția de prefect al județului Buzău, de către premierul Victor Ponta, din cauza proastei gestionări a comandamentului de iarnă din județ.

prefect buzauLa 12 ore de când s-a făcut de râs în fața presei, întrucât habar nu avea care sunt localitățile izolate de nămeți din județul său, prefectul Gabriel Baltă a fost dat afară de Ponta. Premierul a anunțat schimbarea din funcție, marți seară la comandamentul de iarnă de la Guvern.

Vreau ca şi în teritoriu toată lumea să îşi facă datoria şi vreau mai multă competenţă. Pe cei care nu s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor îi înlocuim. La Buzău înţeleg că lucrurile nu au mers bine şi, la propunerea ministrului de Interne (post ocupat în prezent, ca interimar, de Gabriel Oprea – n.r.), mâine o să numim un alt prefect la Buzău, capabil să facă faţă la aceste încercări. E valabil pentru toţi ceilalţi reprezentanţi ai Ministerului de Interne şi ai Guvernului“, a spus Ponta.

Prefectul de Buzău, Gabriel Baltă, șeful comandamentului de iarnă din județ, și-a demonstrat marți, în fața jurnaliștilor incompetența în gestionarea situației de urgență. Întrebat de reporter câte localități sunt izolate de nămeți, prefectul a spus că sunt cinci dar nu a putut spune numele acestora, pe motiv că nu știe: Nu le cunosc, că nu am lista acuma, domne se lucrează acolo….

Jurnaliștii oripilați de răspunsul prefectului au insistat, întrebând-ul: chiar așa greu este să țineți minte cinci localități care sunt izolate?

Abia atunci, prefectul a spus două nume de localități:….avem Brădeanu, avem Vâlcele care este izolată și mai sunt trei, nu le cunosc în amănunte…..deci utilajele lucrează încontinu.

Mai sunt cinci drumuri județene blocate, pe care până diseară, mâine dimineață, autoritățile încearcă să le deblocheze”, a zis prefectul prezent pe teren, în localitatea Vadu Pașii, din aproprierea municipiului Buzău.

Întrebat de presă de ce nu a răspuns primarului din Breaza și presei pentru detalii privind situația de la Breaza, prefectul a spus: N-am timp tot timpul să răspund la telefoane.

În ceea ce privește localitatea Scutelnici, unde utilajele de intervenție care nu au motorină și sunt trase pe dreapta, prefectul a explica că sunt: două mașini care au lucrat toată noaptea și acum sunt oprite, oamenii care muncesc pe aceste utilaje mai trebuie să se și odihnească. Nu pot să știu eu amănunte despre fiecare mașină…

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata