Breaking news

Președintele Uniunii Europene vine luni la București

loading...

belgiumPreşedintele României, Traian Băsescu, îl va primi luni, 18 ianuarie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, domnul Herman van Rompuy. Este prima vizită pe care preşedintele permanent al Consiliului European o efectuează la Bucureşti de la preluarea acestei funcţii.

Cei doi Președinți vor discuta  pe marginea unor subiecte de maximă actualitate de pe agenda europeană, cum ar fi situaţia economică la nivelul Uniunii Europene, principalele teme de pe agenda reuniunii informale a şefilor de stat şi de guvern ai Uniunii Europene (Bruxelles, 11 februarie 2010) şi a Consiliului European de primăvară (Bruxelles, 25-26 martie 2010), precum şi modul de funcţionare a noii instituţii a preşedinţiei permanente a Consiliului European.
În cadrul întrevederii,  Traian Băsescu va prezenta preşedintelui Consiliului European agenda de priorităţi a României în domeniul afacerilor europene, conform comunicatului Administrației Prezidențiale.

În luna noiembrie a anului trecut Herman van Rompuy a fost desemnat preşedinte al UE, fiind primul președinte permanent al forului european.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata