Breaking news

Potop devastator la Galați. Șapte persoane au murit și zeci de gospodării au fost inundate

loading...

Dezastru apocaliptic în județul Galați, în urma potopului de miercuri noapte. Șase persoane au decedat, trei sunt date dispărute și 17 localităţi au fost inundate.

potop galatiPeste 700 de case din județul Galați au fost inundate în urma potopului de miercuri noapte. Oamenii s-au urcat în poduri ca să scape din calea apelor.

Pompierii au intrvenit în forţă pentru a-i slava. Viiturile au măturat tot ce le-a ieşit în cale: zeci de animale, garduri şi tot ce mai aveau locuitorii prin curte.

Zeci de militari acţionează, joi, cu trei mijloace aparţinând MApN în zona localităţilor Măstăcan, Costache Negri şi Pechea din judeţul Galaţi pentru ajutarea populaţiei şi limitarea efectelor inundaţiilor produse aseară în acea zonă, informează instituţia.

Neputincioşi în faţa naturii, oamenii au privit cu ochii în lacrimi cum viitura le distruge agoniseala de o viaţă. Apa a ajuns până la ferestre, iar în zonele din vale a atins chiar şi 5 – 6 metri adâncime.

La nivelul Prefecturii Galaţi a fost constituit Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă, unde se centralizează toate datele din teren.

Din cauza situației din județul Galați, primul-ministru Victor Ponta a convocat joi, la ora 11,30, la Palatul Victoria, un comandament pentru situaţii de urgenţă, ce va fi coordonat de vicepremierul Liviu Dragnea.

Circulaţia rutieră este întreruptă, la această oră, pe ambele sensuri pe DN 25 din judeţul Galaţi, între localităţile Vameş şi Tudor Vladimirescu, din cauza inundaţiilor, pe o porţiune de un kilometru de carosabil apa depăşind un metru.

Şi traficul feroviar pe ruta Galaţi-Bârlad a fost blocat temporar, între Măstăcani şi Fârţăneşti, din cauza aluviunilor.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata