Breaking news

Poșta Română reduce programul de lucru al angajaților din mediul rural

loading...

Compania Naţională Poşta Română face economie reducând norma de lucru la poștașii de la oficiile poștale din mediul rural.

posta romana - gpsPoșta Română a găsit soluția salvatoare prin care vrea să se redreseze financiar: reduce norma de lucru la poștașii din mediul rural.

Măsura reducerii  programului de lucru/a duratei muncii, respectiv diminuarea normelor de încadrare, vizează salariaţii poştali încadraţi la două tipuri de subunităţi poştale, agenţii poştale şi circumscripţii poştale rurale. Această măsură fost aprobată de Consiliul de Administraţie al Poştei Române şi a fost luată în urma negocierilor cu partenerul de dialog social, respectiv, sindicatul reprezentativ. Ea respectă cadrul de reglementare specific legislaţiei muncii, şi a fost dictată de necesitatea corelării timpului de muncă cu volumul activităţii efectuate. Măsura este consecinţa strategiei de eficientizare a activităţii Companiei Naţionale Poşta Română, a fost adoptată pe fondul evoluţiei traficului de prestaţii poştale şi se transpune la nivel structural în optimizarea reţelei de subunităţi poştale pe criterii de eficienţă şi competitivitate pe piaţa serviciilor poştale prin armonizarea consumului de resurse (umane şi financiare), cu traficul de prestaţii poştale şi implicit veniturile realizate. Măsura actuală, de corelare a timpului de muncă în funcţie de activitatea desfăşurată, se transpune începând cu data de 01.04.2017, în modificarea contractelor individuale de muncă cu timp parţial, pentru un număr de 1628 salariaţi, din care 1205 salariaţi cu 6 ore şi 423 salariaţi cu 4 ore”, se arată în comunicatul de presă al Poștei Române, remis exclusivNEWS.ro.

În prezent, Poşta Română are un număr de 25.441 salariaţi, iar cei vizaţi de reducerea normei de lucru reprezintă 6,4% din totalul acestora.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata