Breaking news

Poşta Română are cel mai modern sediu din Moldova. Investiţia a costat 2,5 milioane lei

loading...

Compania Naţională Poşta Română a finalizat lucrările de modernizare şi reabilitare a două sedii importante din zona Moldovei. Cu investiţii în valoare de aproximativ 2,5 milioane de lei, Poşta Română îşi întâmpină clienţii în clădiri moderne asigurând, altfel, condiţii pentru desfăşurarea prestaţiilor poştale la standarde europene.

Sediu FocsaniÎncepând cu luna octombrie 2017, clienţii Poştei Române, din Iaşi, sunt aşteptaţi într-un sediu renovat şi adus la un standard modern de funcţionare. Clădirea adăpoşteşte Oficiul Zonal de Poştă, Oficiul Poştal de Distribuire, Casieria judeţeană, Depozitul de timbre, Oficiul Poştal Express şi Ghişeul Poştal.

Investiţia totală se ridică la valoarea de aproximativ 2,2 milioane de lei şi a cuprins: lucrări de reabilitare a faţadelor clădirii, lucrări de arhitectură, de înlocuire a instalaţiilor electrice, termice şi sanitare, proiectarea şi execuţia unui sistem electronic de securitate (sistem de detecţie şi alarmare la efracţie) şi sistem de control acces în zona casieriei judeţene, achiziţia unei sistem de televiziune cu circuit închis (CCTV), proiectarea şi execuţia unui sistem de detecţie şi alarmare la incendiu, dar şi numeroase lucrări de reabilitare la interiorul clădirii. Totodată, s-au creat noi încăperi pentru IT, Track&Trace, vestiare, dar şi un ghişeu de acces pentru OP Express, în Sala Publicului.

Clienţii sunt aşteptaţi în sediul din Strada Silvestru nr. 2, începând cu luna octombrie, când se va inaugura cea mai modernă clădire a Poştei Române, din zona Moldovei.

Încercăm, permanent, identificarea unor soluţii financiare pentru reabilitarea cât mai multor clădiri în care ne desfăşurăm activitatea. Prin realizarea obiectivelor de investiţii şi a lucrărilor de intervenţii, urmărim tehnologizarea serviciilor poştale la standarde europene, crearea unor condiţii ambientale cât mai plăcute pentru clienţi, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru salariaţi, precum şi păstrarea unei imagini de brand a Poştei Române. Continuăm astfel, strategia investiţională pe termen mediu şi lung a Poştei Române”, a spus Directorul General, Andrei Stănescu.

În acest context, a fost modernizat şi Oficiul Poştal 1 Focşani, cu o investiţie de aproximativ 243.000 de lei. Pentru acest sediu au fost executate: lucrări de arhitectură la exteriorul clădirii, de înlocuire a circuitelor electrice şi termice existente, precum şi lucrări de  modernizare şi amenajare a interiorului.

Poşta Română îşi extinde flota auto cu 180 de autoutilitare

Compania Naţională Poşta Română va achiziţiona un număr de 180 de autoutilitare, în urma a două contracte pe care le-a semnat cu  Renault Commercial Roumanie şi Ford România. Suplimentarea parcului auto va eficientiza, astfel, activitatea companiei prin corelarea capacităţii autovehiculelor cu volumul de trimiteri.

În condiţiile de creştere continuă a fluxurilor de trimiteri din categoria colete, determinată de evoluţia constant pozitivă a comerţului electronic, Poşta Română îşi extinde parcul auto. Astfel, în urma contractelor pe care le-a semnat cu Renault şi Ford, flota auto a companiei se va mări cu 100 de autoutilitare de capacitate mică şi 80 de autoutilitare de capacitate  medie, toate echipate cu motoare diesel, norma de poluare EURO 6. Acestea vor fi cumpărate în leasing financiar, care se va desfăşura pe o perioadă de 4 ani şi vor fi livrate, de cele două companii, în termen de 90 de zile de la data semnării contractelor.

 „Semnarea acestor contracte va avea un impact direct şi imediat în creşterea calităţii serviciilor oferite de Poşta Română şi, implicit, în creşterea veniturilor companiei. Vom eficientiza mult fluxul de trimiteri prin corelarea capacităţii autovehiculelor cu volumul lor, şi, nu în ultimul rând, vom reduce impactul pe mediu prin echiparea cu motoare mai puţin poluante”, a spus Andrei Stănescu, Directorul General al Poştei Române.

 Contractele au fost atribuite în urma unei licitaţii, valoarea acestora fiind de aproximativ  12,5 milioane de lei fără TVA, contracte care vor include şi servicii de asigurare RCA pentru 12 luni şi CASCO pentru patru ani.

Investiţia în flota auto reprezintă una dintre preocupările managementului pentru derularea continuă a procesului de dezvoltare şi modernizare a companiei. În condiţiile în care piaţa va menţine trendul de creştere, este prevăzută, în bugetul pentru anul 2018, încă o achiziţie de 250 de autoutilitare de capacitate mică şi medie.

Sediu Iasi vedere de ansambluSediu Iasi

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata