Breaking news

Ponta:Vot obligatoriu și Parlament bicameral

loading...

Proaspăt instalat la cârma PSD, Victor Ponta dorește să devină o voce puternică  a opoziției. Aflat într-o vizită la Tg Jiu, Ponta a declarat într-o conferință de presă că nu dorește Parlament unicameral și că militează pentru păstrarea Senatului și introducerea votului obilgatoriu.

victor_pontaPonta a făcut publice doar trei din viitoarele modificări pe care le doreşte aduse la Constituţie, prima dintre ele fiind cea a limitării numărului de deputaţi la 300, conform referendumului de anul trecut. “E clar că majoritatea populaţiei doreşte o Cameră cu 300 de membri, dar ne dorim, indiferent de riscuri sau atacurile mediatice, o Cameră superioară, care să reprezinte comunităţile locale, care să fie aleasă de consilierii locali şi judeţeni, să nu fie aleasă direct de populaţie. Conform Tratatului de la Lisabona, va avea competenţe de a legifera şi de a reprezenta comunităţile locale”, spune Ponta.

Şeful PSD a menţionat că doreşte ca în viitoarea Constituţie să fie prevăzută şi interdicţia migrării parlamentarilor de la un partid la altul, după modelul aleşilor locali. Victor Ponta a precizat însă că va milita şi pentru ca votul să devină obligatoriu pentru români prin noua Constituţie.

“Eu m-am convins că una din căile prin care putem îndepărta pericolul manipulării, cumpărării voturilor este votul obligatoriu. Dacă voi avea sprijin în acest sens, mă voi bate pentru ca votul obligatoriu să apară în viitoarea Constituţie”, a spus Ponta.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata