Breaking news

Ponta vs Iohannis. Unul din ei va fi președintele României. Tu cu cine votezi?!

loading...
0 1

Peste 18,2 milioane de români sunt așteptați azi, la urne pentru a-și alege viitorul președinte al țării. La ora 7 se deschid urnele de vot și românii au de ales între Victor Ponta și Klaus Iohannis. Unul din ei, va fi de luni, noul președinte al României.

ponta - iohannis - romaniaAutoritatea Electorală Permanentă că 18.284.326 români sunt așteptați duminică să își voteze viitorul președinte al României.

Pentru votul de pe teritoriul României, Ministerul Afacerilor Interne a realizat 20.945.068 de buletine de vot și 11.808.375 de timbre autocolante pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale.

În Diaspora, Ministerul Afacerilor Externe a distribuit la cele 294 de secții de vot, din cele 95 de țări, 800.000 de buletine de vot.

În întreaga țară, votul de duminică se va desfășura în aceleași secții de votare, aflate în aceleași locații și sub autoritatea acelorași birouri electorale.

Peste 58.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor avea ca misiune desfășurarea procesului electoral în condiții de maximă siguranță pentru români.

Vor fi la datorie 31.300 de poliţiști, 12.500 de jandarmi, 3.600 poliţiști de frontieră, 10.000 de pompieri şi peste 600 de forţe ale altor structuri operative ale Ministerului de Interne.

Principalele misiuni ale Ministerului Afacerilor Interne vizează paza și protecția secțiilor de votare, asigurarea măsurilor de ordine publică în afara localurilor de vot și verificarea tuturor sesizărilor privind posibile incidente electorale.

Peste 34.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și lucrători ai altor structuri operative vor asigura exclusiv paza și protecția secțiilor de votare din întreaga țară.

Ordinea publică la nivel național va fi asigurată de 13.300 de angajați ai ministerului nostru, iar alți 4.700 de specialişti vor fi mobilizaţi pentru verificarea şi soluţionarea sesizărilor privind posibile incidente electorale.

Totodată, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne vom avea constituită o rezervă de aproximativ 7.800 de oameni.

Secțiile de vot se deschid în România la ora 07.00 și se închid la ora 21.00. Când mai multe televiziuni naționale vot prezenta date de exit-poll, care vor indica cine este viitorul Președinte al României.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata