Breaking news

Ponta vrea să își asume răspunderea pentru suspendarea plăţii pensiilor torţionarilor comunişti

loading...

Victor Ponta vrea să îi lase fără pensii pe torționarii comuniști. Premierul a declarat miercuri că este dispus să-şi asume răspunderea pentru suspendarea plăţii pensiilor torţionarilor comunişti, dacă Parchetul începe o acţiune penală împotriva acestora.

ponta - salarii nesimtiteVictor Ponta i-a cerut, miercuri, în ședința de Guvern, Ministrului Justiției, o soluţie juridică prin care se poate suspenda pensia unui torționar, anchetat de parchet.

”Îmi angajez eu răspunderea, cu dumneavoastră împreună, cu torţionarii, dacă avem orice fel de începere de acţiune penală din partea Parchetului sau un mic suport juridic, să le suspendăm plata pensiei până se judecă procesul. Probabil că o să ne dea în judecată. Vorbiţi şi cu CSM şi cu toţi cei care ne mai pot sprijini. Ăştia, marii anticomunişti care condamnau anticomunismul, văd că i-au lăsat pe torţionari foarte bine. Haideţi să luăm noi măsuri, care eram oameni tineri în ’89 şi nefiind din acelaşi sistem cu ei putem să luăm măsuri”, i-a spus Ponta lui Cazanciuc, în şedinţa Guvernului.

Premierul i-a cerut ministrului Justiţiei ca, în afară de Consiliul Superior al Magistraturii, să solicite un punct de vedere în acest sens de la Curtea Constituţională şi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Premierul a declarat, marţi seară, că Guvernul îşi “asumă riscul” de a emite o ordonanţă de urgenţă prin care pensiile speciale ale torţionarilor comunişti vor fi reduse, dar a precizat că decizia nu poate fi luată în lipsa unui “suport” juridic din partea Parchetului.

Ponta consideră “revoltător” faptul că la 24 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989 nu s-a întâmplat nimic în acest sens, deşi actualul preşedinte a condamnat comunismul în Parlament.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata