Breaking news

Ponta vrea să colaboreze cu CSM ca să deblocheze activitatea Parchetului General

loading...

Premierul Victor Ponta consideră că anunțul făcut de Daniel Morar, prin care renunță la detașarea în fruntea Parchetului general, ca fiind ”un gest normal„.

ponta - csmPonta a reacționat vineri la demisia lui Daniel Morar din funcția de procuror general interimar, solicitând CSM o colaborare pentru a se debloca activitatea de la Ministerul Public.

Primul-ministru Victor Ponta, în calitate de ministru al Justiţiei, consideră că anunţul făcut de domnul Daniel Morar este un gest normal, ţinând cont de lipsa unei prevederi legale care să asigure statutul său de conducere a Ministerului Public. Această situaţie era de natură să pericliteze grav activitatea instituţiei şi să creeze un blocaj cu efecte instituţionale profund negative. Premierul Victor Ponta îşi exprimă disponibilitatea de a colabora de urgenţă cu CSM pentru rezolvarea situaţiei de la conducerea Parchetului General, în aşa fel încât să se asigure stabilitatea acestei instituţii importante a statului”, se arată în comunicatul de presă al Guvernului României.

Vineri dimineață, în jurul orei 11.00, într-o conferință de presă Daniel Morar și-a anunțat demisia din fruntea parchetului general pe motiv că a fost criticat de Ponta și Băsescu.

Am decis, pentru a nu crea probleme, să mă retrag din această funcţie. I-am spus domnului preşedinte Traian Băsescu decizia mea, iar după numirea la Curtea Constituţională trebuia să fi devenit evident pentru oricine că nu mai am o miză personală în ocuparea vreuneia din cele două funcţii mult-discutate”, a declarat Daniel Morar.

Anunțul lui Morar vine la o zi după ce Băsescu a spus că nu procurorii stabilesc șefii parchetelor ci Ministrul Justiției.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata