Breaking news

Ponta susţine ascultarea telefoanelor cu cartele pre-plătite pe motiv că pot fi folosite de terorişti

loading...

Premierul Victor Ponta dă undă verde ascultării telefoanelor cu cartele preplătite, de către serviciile secrete, pe motiv că acestea pot fi utilizate de teroriști.

ponta ascultare telefoaneVictor Ponta susține inițiativa legislativă a deputatului PSD, Sebastian Ghiță, privind interceptarea convorbirilor telefonice cu cartele preplătite.

Cartelele pre-plătite pot fi folosite de terorişti”, și-a motivat premierul decizia.

Așa își justifică Ponta susținerea acestui proiect legislativ al lui Ghiță, patron al România TV și ofițer acoperit SRI.

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă a declarat că intenţionează ca în sesiunea parlamentară din toamnă să depună un proiect de lege care să permită interceptarea de către serviciile secrete, a cartelelor telefonice preplătite.

”Vrem să găsim o soluţie cu privire la modul de gestionare a cartelelor preplătite. Nu mă refer neaparat la cartelele pre-plătite care au fost cumpărate până acum, care îşi pierd din valabilitate, nu mai sunt folosite şi încet-încet ies din uz. Trebuie să generam un cadru legal prin care, în condiţiile în care aceste cartele pre-plătite din România pot fi folosite la infracţiuni, ele să poată fi luate în evidenţă şi să aibă acelaşi regim ca telefoanele obişnuite“, a declarat Sebastian Ghiţă pentru HotNews.ro.

Potrivit legii propuse de Ghiță, în momentul când o persoană merge să își cumpere o cartelă pre-pay, va trebui să prezinte dovada cu CNP, nume, prenume şi adresa.

Datele vor fi centralizate de o autoritate şi, în cazul unei cereri de ascultare, operatorul trebuie să fie capabil să pună la dispoziţie datele cumpărătorului.

Ponta a spus că o astfel de decizie a fost deja luată în august 2012 în ședința CSAT, când președinte interimar era Crin Antonescu. Și că acest lucru se va realiza doar după ce legea va fi votată de parlament și promulgată de președinte.

Ponta a spus că în prezent în România sunt peste zece milioane de cartele pre-pay deja în folosință.

Ciudat este faptul că până acum, în cei 23 de ani de democrație în România, de când se folosesc cartele preplătite pe teritoriul României, nu a fost înregistrat niciun caz de terorism în care să se fi utilizat un număr de telefon de pe o astfel de cartelă.

Dacă acest lucru devine lege, milioane de români ar urma să fie ascultați oricând, legal de SRI, SIE, STS, DIICOT, DNA, Doi și-un sfert și de alte servicii de spionaj.

loading...
5 Comentarii
 1. Ionel spune

  Telefoanele se asculta si nu ar trebui sa deranjeze pe nimeni.la Craiova trebuie ascultate telefoanele familiei profesoarei de gastronomie Florina Cirstea care aranjaza bacalaureatele,dar si alte examene
  pentru diverse cursuri pe care doamna nu le face ,dar are semnate contracte si I-a bani.
  Se lauda ca are relatii mari la Bucuresti si face ce vrea ea .
  Trebuie ascultate telefoanele politistilor de la sectia politie nr.2 Craiova,care si-au facut obisnuinta sa I-a spaga si sa plaseze anumite anchete de la uni la alti
  astfel trecind timpul.
  Trebuie ascultate telefoanele celor din politia Locala Craiova ,a dl.Oaca care I-si face de cap,la fel si Bichea,dar si alti.
  Telefoanele Financiarului din Craiova str. Mitropolit Fimilian.
  Inclusiv ale unor securisti trecuti de mult in rezerva care s-au inscris in acele Asociatii.

 2. george spune

  Daca nimeni nu are nimic de ascuns de ce nu s-ar asculta telefoanele.As dori ca si la Craiva telefoanele sa fie ascultate mai ales ale tiganilor din fam.Cocis .Sunt acei tigani care au o legatura strinsa cu diversi hoti de aramadar si de aur ,pietre pretioase.asa se face ca la un chiosc de ziare de linga magazinul Helin cart Lapus-ARGES DIN Craiova O RUDA A FAM.Cocis se tine de afaceri.Politia stie?

 3. ionescu spune

  dE CE AR DERANJA PE CINEVA ASCULTAREA TELEFOANELOR DACA ESTE CURAT.sunt multe semen de intrebare in acest caz.Aici in Craiova se fac multe smecherii chiar de uni politisti ,procurori, avocati ,spitale si sistemul de finante si pensii,asa ca trebuie ascultate multe telefoane.Spitalul nr.1 Craiova pentru o operatie de Iernie Anghinala se cere 1700 lei +300 lei anestezistul si 200 lei sefa de salon.
  Nu vi mse pare cam mult ?.
  V-as ruga ca in cartierul Lapus-Arges Craiova sa fie multe patrule de politie,jandarmi ziua dar mai ales noaptea

 4. luca spune

  Sunt multi de acord cu ascultarea telefoanelor insa chiar din rindurile unor fosti securisti exixta piedici pe care ei prin securisti ramasi in sistem le fac .Intrebarea este ce ascund uni securisti trecuti in rezerva care si-au lasat rudele in securitate ,dar si in alte pozitii cheie Pai daca ei Sectiile de Politie la rind din Craiova si le asculti telefoanele ai sa vezi ce pun uni agenti de politie la cale cu anumiti interlopi,dar si cu avocati,judecatori,procurori.Un intreg sistem mafiot care nu poate fi stirpit nucleul fiind in formare din ani 1990 si s-a dezvoltat si se dezvolta pe fonduri europene.Asociatia Fostilor Ofiterim de Informatii din Crauiova unde s-au strins ofiteri dati afara din sistem ,dar si ofiteri pensionati ii recompenseaza pe uni pt. informatii.Problema este daca aceste informatii sunt verificate si cum pentru a nu tabari pe om numai de dragul de al scoate vinovat ca asa vor securisti.Asta inseamna hartuire doar doar respectivul va spune ca el este vinovatul.Deci il imbolnavesti de cap.Aceste asociatii ale fostilor ofiteri de securitatae trebuiew desfiintate urgent,ofiteri verificati daca au facut inchisoare sau nu si de ce au fost dati afara din sistem.

 5. anghel spune

  Se vorbeste despre Medici de familie ca dau retete gratuite unor pacienti.Pai se fac presiuni foarte mari asupra lor,deoarece acei pacienti sunt fosti ofiteri sri sau agenti si fiindca stiu multe despre sistemul medical medici trebuie sa-i giugiuleasca.Daca nu medici sunt strins cu usa .La Craiova medicul de familie Liuba asa pateste.Ce stiu astia despre ia nu stie nimeni.Verificati.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata