Breaking news

Ponta spune că Titus Corlățean a vorbit în numele Guvernului privind renunțarea la Schengen

loading...

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă că susține punctul de vedere exprimat de Ministrul de Externe, Titus Corlățean, privind renunțarea României la Schengen, dacă decizia se va amâna din nou.

corlatean si pontaVictor Ponta îi dă peste nas lui Băsescu și spune că Titus Corlățean a vorbit în numele Guvernului și nu în nume personal.

Ministrul de Externe, domnul Corlăţean, nu a vorbit în nume personal, ci a vorbit în numele Guvernului de fiecare dată când a vorbit despre Schengen. Vreau să întăresc faptul că Guvernul a făcut tot ceea ce ţinea de noi pentru ca deizia de săptămâna viitoare să fie o decizie pozitivă şi eu încă am speranţe în acest sens. Dacă însă decizia va fi din nou de amânare, atunci e clar că va fi nevoie de o soluţie politică a acelui stat care se opune intrării noastre în Schengen şi noi vom aştepta, nu va mai fi pe agenda Guvernului României intrarea în Schengen ca o prioritate, ci noi suntem pregitţi şi, când se va lua decizia politică în ţara sau ţările care cred că trebuie amânat, atunci o să intrăm, însă nu o să mai fie în niciun caz primul punct de discuţii dintre România şi partenerii noştri europeni, o să fie alte puncte, nu Schengen”, a declarat Victor Ponta pentru agenția Mediafax.

Premierul a mai spus că România se va putea integra mai repede în Europa şi îi va fi cu atât mai bine cu cât Băsescu va tăcea şi nu va mai făcea scandal, deoarece acesta a ratat toate obiectivele pe care şi le-a propus şi a înregistrat doar un eşec pe linie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata