Breaking news

Victor Ponta spune că nu va demisiona din funcția de premier

loading...

Victor Ponta a declarat vineri la Bruxelles că nu va demisiona după decizia Consilului privind plagiatul tezei de doctorat.

Înainte de a pleca de la Bruxelles, premierul Victor Ponta declarat presei străine că nu recunoaște verdictul dat de Comisia de Avizare a Dipomelor și că nu va demisiona din funcție.

“Ce s-a anunțat astăzi este o decizie politică și ilegală, luată de apropiații Președintelui ca represalii pentru participarea mea la Consiliul European.  Voi dovedi în fața Comisiei de Etică a Ministerului Educației că am respectat toate regulile!  Nu renunț la lupta pe care am început-o din cauza acestor atacuri. Nici vorbă de demisie!”, a spus premierul Victor Ponta.

Joi, Ponta declararse că în cazul se va constata că teza lui de doctorat este un plagiat, își va da demisia din funcția de premier.

Vineri, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis că premierul Victor Ponta a plagiat în lucrarea de doctorat și a propus Ministerului Educației să-i retragă titlul.

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a anunțat că vineri a demis prin ordin pe cei 20 de membri ai Consiliului și drept urmare decizia laută de aceștia este nulă, mai ales că nici nu au îndeplint cvorumul d e14 membrii cât prevede legea, la ședință fiind doar 13.

Preşdintele Consiliului General al CNATDCU, Marius Andruh, a declarat că 85 de pagini din teza de doctorat a lui Ponta, sunt copiate din alte lucrări.

 

 

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Normal ca nu demisioneaza . Doar nu era nebun sa-i faca pe plac porcului de basescu ! Bravo Ponta ! Ramai si scapa-ne de BLESTEMUL betivului chior !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata