Breaking news

Ponta: Sper ca Iohannis să aibă succes cu aderarea la Schengen pentru că vorbește limba care trebuie

loading...
0 3

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că România este pregătită să adere la zona europeană de liber schimb Schengen, și că speră ca Iohannis să aibă mai mult succes în acest sens pe motiv că “vorbeşte limba care trebuie”.

ponta - iohannis - schengenVictor Ponta speră ca preşedintele ales Klaus Iohannis, de etnie germană, va avea mai mult succes cu aderarea României la Schegnen în 2015.

“Nu mi-am schimbat opinia şi este de asemenea părerea majorităţii liderilor europeni: România este pregătită să adere la zona Schengen.Dar va fi o decizie politică 100% şi sper că domnul Iohannis va avea mai mult succes” decât predecesorul său, conservatorul Traian Băsescu, pentru a-şi convinge omologii, având în vedere că “vorbeşte limba care trebuie “şi este în măsură să asigure securitatea frontierelor”, a declarat Ponta.

Klaus Iohannis,fost primar al oraşului Sibiu a primit sprijinul cancelarului german Angela Merkel în campania prezidențială din luna noiembrie 2014.

România aşteaptă să adere la Schengen din 2011, ca şi Bulgaria, ţara cea mai săracă din familia europeană, dar fără succes.

Numai că țări precum Olanda, Finlanda, Franța și Germania apreciază că trebuie să facă mai multe progrese în lupta împotriva corupţiei şi în securizarea frontierelor.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata