Breaking news

Guvernul Ponta și-a asumat descentralizarea României

loading...

Premierul Victor Ponta și-a asumat marți, în Parlamentul României, legea privind descentralizarea țării. La ședința comună nu au participat parlamentarii PDL.

victor pontaDescentralizarea României se face prin asumarea răspunderii de către Guvernul Ponta, deși USL are majoritate absolută în Parlament.

Fără dezbatere publică și dor negociere cu baronii locali, Ponta dă super puteri Președinților de Consilii Județene, prin legea descentralizării.

La ședința prezidată de președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, au participat miniștri ai Cabinetului Ponta și 451 de parlamentari. Zgonea a anunțat că parlamentarii PDL nu au participat la această ședință.

Proiectul de lege privind descentralizarea prevede că sănătatea, agricultura, mediul, învățământul preuniversitar, cultura, tineretul și sportul, precum și turismul, vor trece în subordinea autorităților locale, în timp ce Poliția, agenția de prestații sociale, cinematografele și porturile vor rămâne în structurile centrale.

Actul normativ privind stabilirea unor măsuri de descentralizare a unor competențe exercitate de unele ministere și organe de specialitate ale administrației publice centrale, precum și a unor măsuri de reformă privind administrația publică a fost aprobat pe 14 noiembrie de Executiv și trimis Legislativului.

Parlamentarii au depus 2.040 amendamente la acest proiect, iar Guvernul a adoptat în ședința extraordinară de marți 568 dintre acestea.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata