Breaking news

Ponta s-a sucit. Nu mai susține proiectul lui Ghiță privind interceptarea telefoanelor cu cartele preplătite

loading...

La nici 12 ore de când a declarat presei că susține proiectul lui Sebastian Ghiță, de interceptare a cartelelor prepay, premierul Victor Ponta s-a sucit.

ponta - digi 24Prezent joi seară la emisiunea Imparțial, de la Digi 24, Ponta a spus că nu susține proiectul de lege al senatorului Sorin Ghiță pentru că nu e nevoie.

Nu susțin pentru că nu e nevoie. E o furtună într-un pahar cu apă. Am văzut titluri voit în confuzie apropo de interceptarea cartelelor. Oamenii cu mintea la ei știu că de interceptat cu mandat de la judecător se interceptează și astăzi. Dacă judecătorul dă voie se interceptează și o cartelă preplătită. Ceea ce s-a discutat încă de anul trecut și s-a decis în CSAT, problema e aplicarea pentru că nu e așa simplă, este un sistem care există în 17 țări europene deja, unde trebuie să arăți un document. Trendul este foarte clar de a avea numele celui care își cumpără cartelă”, a spus Victor Ponta.

Și dacă joi dimineață spunea că sunt 10 milioane de cartele prepay, în emisiunea de la Digi 24, Ponta a mai crescut cifra la 12 milioane.

„Ce s-a decis în CSAT-ul de anul trecut, și tot căutăm o soluție de punere în aplicare, este cum se face în practică. Acum avem deja 12 milioane de cartele și e imposibil să spui: toți care aveți cartele preplătite veniți acum să vă înregistrez. În al doilea rând, problema este sistemul de desfacere, acum cartelele se vând în toate chișcurile. Trebuie să-i spui fiecărui vânzător de la chioșc să aibă un sistem prin care să înregistreze. Nu funcționează”, a mai spus Victor Ponta.

premierul a recunoscut că în acest moment nu există o soluție practică de punere în aplicare a unei astfel de legi și că se caută o soluție, întrucât e greu să ceri ca cele 12 milioane de cartele să fie înregistrate.

Camera Deputaților a respins definitiv, în 16 aprilie 2013, o inițiativă similară celei pe care deputatul PSD Sebastian Ghiță spunea ieri că o va depune, pentru ca serviciilor secrete să li se permită să intercepteze convorbirile de pe cartelele telefonice preplătite.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata