Breaking news

Ponta pasează la PNL, numirea procurorilor șefi. Iată lista cu posibilii Miniștrii ai Justiției

loading...

Premierul Victor Ponta a anunțat marți, că va renunța să mai facă el propunerile pentru șefia Parchetului General și al DNA și că în aceste zile va numi un nou Ministru la Justiție.

ponta o numeste pe kovesi la dnaPonta a reuzat să-și rupă gâtul prin propunerea lui Koveși la DNA și a făcut marți un pas în spate. Premierul se spală pe mâini și pasează castana fierbinte cu propunerile de procurori, la PNL.

Pentru că Ministerul Justiției revine PNL, potrivit algoritmului de împărțire a portofoliilor din Guvern în cadrul USL, viitorul Ministru al Justiției trebuie să vină de la Partidul Național Liberal.

Miercuri, PNL a convocat o ședință a Biroului Permanent în care se va discuta și decide pe cine vor propune ca Ministru al Justiției.

Până când se va confirma oficial cine o să fie Ministru la Justiție în locul lui Ponta care asigură interimatul, se vehiculează mai multe nume.

Iată câteva dintre ele:

1. Renate Weber – europarlamentar PNL

2. Tudor Chiuariu – senator PNL

3. Victor Ciorbea – senator PNL

4. Corneliu Bârsan – judecător CEDO

5. Ovidiu Puţura – secretar de stat în Ministerul de Justiţie

6. Klaus Johannis – primarul Sibiului

7. Norica Nicolai – europarlamentar PNL

Viitorul Ministru al Justiției va avea viață grea cu Băsescu pentru că va trebui să-l înfrunte ferm și categoric ca să poată să reușească să numească noul Procuror General al României dar și șeful DNA.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata