Breaking news

Ponta legalizează steagul secuiesc ca să-și păstreze funcția de premier al României

loading...

Victor Ponta legalizează steagul secuiesc pentru a-și securiza funcția de premier al României, cu voturile UDMR, trădând interesul național în favoarea celui pentru ciolan.

ponta legalizeaza steagul secuiescVictor Ponta este consecvent când vine vorba de a-și menține funcția de premier. Dacă în decembrie 2013 a făcut pact de coabitare cu Băsescu, pentru un nou mandat la Palatul Victoria, în martie 2014, Ponta face pact cu UDMR.  Dacă lui Băsescu i-a pus procurorii dragi, în funcție, ungurilor, Ponta le oferă o lege prin care legalizează arborarea steagului secuiesc în România.

Și asta nue singura condiție pusă de UDMR pentru cele câteva voturi din Parlament, care asigură învestirea noului Cabinet Ponta.

Două ministere, un vicepremier şi retragerea proceselor, sunt alte condiții puse de UDMR pentru a intra la guvernare. Deși informațiile au ajuns în presă, ca de obicei, premierul Ponta neagă, neagă, cu vehemență, până când ele devin oficiale prin semnătura lui.

Dar n-au pus nicio asemenea condiţie. Nu se poate renunţa la procese, dar din punctual meu de vedere, punct de vedere pe care l-am susţinut împreună cu domnul Antonescu, amândoi am susţinut acest lucru, şi anume acela că atâta timp cât pe toate clădirile aparţinând autorităţilor locale apare în mod clar steagul României şi steagul Uniunii Europene, dacă alături de steagul României şi al Uniunii Europene sunt şi însemne ale autorităţilor locale, fie că e vorba de Gorj sau de Teleorman, fie că e vorba de Harghita, e în regulă. Ceea ce e important pentru noi este să ştim că trăim în România, că trăim în Uniunea Europeană şi că trăim în comunităţi locale. Cred că dacă ieşiţi şi mergeţi până la primăria Romei, o să vedeţi steagul Romei. Dacă ieşiţi de aici în regiunea Lazio o să vedeţi însemnele celor din Lazio, dar întotdeauna este steagul Uniunii Europene şi steagul României şi alături de ele însemnele autorităţilor locale. Din punctul meu de vedere, repet, am discutat şi cu domnul Antonescu, de multe ori am fost de acord asupra acestui lucru, cred că şi domnul Blaga va fi de acord. Cred că orice om care nu foloseşte discursul naţionalist şovin în politică va fi de acord cu faptul că atâta timp cât respectăm legile României şi standardele europene, nu se pune problema de a prigoni vreo autoritate locală sau vreo minoritate.”, a spus Ponta, pe un ton serios, ca să fie crezut de români.

Numai că, pe 7 februarie 2014, Ministerul Dezvoltării a pus în dezbatere proiectul de lege privind stabilirea metodologiei de aprobare, arborare şi folosire a steagurilor unităţilor administrativ teritoriale. Adică, terenul legal pentru legalizarea steagului secuiesc.

Proiectul lui Dragnea prevede că autorităţile locale pot adopta însemne şi steaguri locale, după consultarea cetăţenilor. Decizia se trimite Comisiei Naţionale de Heraldică (aviz consultativ) și că decizia este asumată de prefect şi preşedintele Consiliului Județean.

Prin legalizarea steagului secuiesc, Ponta dă apă la moară ungurilor și le oferă un nesperat ajutor în visul lor măreț de autonomie. Și asta în condițiile în care steagul României nu este arborat nici la această oră în instituțiile publice din Harghita, Covasna și Mureș.

UDMR vrea Ministerul Culturii pentru liderul Kelemen Hunor, dar și pe cel al Sănătății pentru Attila Korodi. Dar și un post de vicepremier pentru Kelemen Hunor, 7-8 posturi de secretari de stat și prefecţi în judeţele locuitate majoritar de maghiari.

UDMR mai vrea și renunţarea la procesele intentate primarilor maghiari din Harghita şi Covasna pentru arborarea steagului Ţinutului Secuiesc, cât facultăți în limba maghiară.

Liderii UDMR se întrunesc azi, la Târgu Mureş, pentru a stabili condiţiile şi o eventuală intrare la guvernare cu USD și minoritățile naționale.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    TRADATOR ORDINAR !!! JOS CU POANTA ASTA PROASTA !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata