Breaking news

Ponta l-a demis din funcția de prefect al județului Galați pe Cătălin Emanoil Bocăneanu, arestat pentru luare de mită

loading...

Premierul Victor Ponta l-a demis vineri seară, pe Cătălin Emanoil Bocăneanu, din funcția de Prefect al Județului Galați, ca urmare a arestării preventive.

ponta - emanoil bocaneanuLa propunerea Ministrului de Interne, Radu Stroe, Premierul Victor Ponta l-a demis fin funcția de prefect pe Cătălin Emanoil Bocăneanu.

Ministrul Afacerilor Interne Radu Stroe a semnat în această dimineață propunerea de eliberare din funcția de prefect al județului Galați a domnului Bocăneanu Emanoil Cătălin. Propunerea de eliberare din funcție a fost transmisă Secretariatului General al Guvernului României, Hotărârea de Guvern urmând a fi adoptată în prima ședință a Executivului„, se precizează în comunicatul de presă al Ministerului de Interne.

Vineri seară, magistrații Tribunalului Galați au admis vineri seară, cererea procurorilor DNA privind arestarea preventivă pentru 29 de zile a prefectului de Galați, Cătălin Emanoil Bocăneanu.

Procurorii DNA spun că: La data de 1 august 2013, Cătălin Emanoil Bocăneanu a exercitat amenințări și presiuni asupra unei persoane din conducerea Direcției Județene pentru Evidența Persoanei Galați pentru a o determina să accepte angajarea în instituție a unei anumite persoane, o prietenă a soției inculpatului. Pentru a asigura câștigarea concursului de angajare a persoanei respective, inculpatul Bocăneanu Emanoil Cătălin l-a determinat pe învinuitul Chirnoagă Tudorel, președintele comisiei de concurs, să-i remită acesteia subiectele, prin intermediul învinuitului Topală Bogdan-Valentin, înainte de susținerea concursului.

În cursul anului 2013, Cătălin Emanoil Bocăneanu a efectuat demersuri astfel încât să se asigure că o anumită firmă care avea un contract cu Direcția Județeană pentru Evidența Persoanei Galați va primi contravaloarea contractului, în condițiile în care Instituția Prefectului Județului Galați nu gestiona fondurile acestei unități, ci Consiliul județean Galați.

În schimbul demersurilor făcute, Bocăneanu Emanoil Cătălin a pretins firmei respective montarea unor produse (cadă pentru duș, baterie duș), bunuri despre care a solicitat să nu apară pe devizul de lucrări și a pretins și o sumă de bani din contravaloarea contractului, bani pe care urma să-i primească după virarea contravalorii contractului în contul firmei executante.
În conformitate cu reglementările legale în vigoare, până la numirea unui nou prefect, conducerea instituției va fi asigurată de domnul subprefect Gabriel Aurelian Panaitescu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata