Breaking news

Ponta îl reclamă pe Băsescu la CSM din cauza declarațiilor privind anchetele DNA

loading...

Premierul Victor Ponta i-a cerut marți, în ședința de Guvern, Ministrului Justiţiei, să sesizeze CSM cu privire la declaraţiile lui Băsescu. Președintele a spus că DNA a făcut bine că a oprit arestările politicienilor în campania electorală.

ponta si basescuBăsescu va fi anchetat de CSM, ca urmare a declarațiilor făcute cu privire la anchetele derulate de procurorii anticorupție. Și asta, întrucât premierul ponta consideră că astfel de declarații reprezintă un atac la justiție.

Am văzut declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu prin care spune că a oprit arestările în perioada campaniei dar le dă drumul după. Cred că e o declaraţie iresponsabilă, ca şi multe altele. Vă rog domnule ministru să sesizaţi CSM. Dacă nici asta nu e intervenţie brutală în justiţie… cred că e minciună, nu cred că preşedintele poate opri arestările în campanie sau în afara campaniei. Cred că trebuie sancţionat. Mi se pare absolut inadmisibilă această declaraţie. Vă rog să dăm un semnal că nici preşedintele şi niciun alt om politic nu poate să oprească sau să dea drumul la arestări”,  i-a cerut premierul Victor Ponta ministrului Robert Cazanciuc la şedinţa de guvern.

Băsescu a declarat la postul local de televiziune din Iași, TeleM că, dacă procurorii DNA ar fi continuat să aresteze politicieni, alegătorii ar fi fost influenţaţi în decizia de vot.

Cred că au facut foarte bine ca pe perioada campanei, şi se întâmplă în toate ţările civilizate, să nu vină cu arestări pentru că pot influenţa campania”, a spus Băsescu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata