Breaking news

Ponta îl atacă pe Băsescu în problematica amânării aderării României la Schengen

loading...

Premierul Victor Ponta a postat un mesaj pe contul său de Twitter, prin care îl acuză voalat pe Băsescu că ar fi în spatele imaginii negative la nivel european la adresa României pentru ca țara noastră să nu adere la Schengen.

ponta atac la basescuSe ascut replicile între Băsescu și Ponta. Premierul a postat marți dimineață un mesaj pe contul său de Twitter în care precizează: Trebuie să vedem cine ne-a construit această imagine de țară care nu merita primită nicăieri decât dacă Guvernul aparține domnului Băsescu.

Declarația vine în contextul scandalului neaderării României la Schengen din cauza refuzului Germaniei dar și a declarațiilor dure ale lui Băsescu la adresa Guvernului Ponta pe care îl acuză că ține miniștrii corupți și că face superimunitate parlamentarilor.

Duminică ponta i-a transmis lui Băsescu următorul mesaj: Legat de reacţia domnului preşedinte Băsescu, cred că de câte ori tace şi nu mai face scandal de atâtea ori este mai bine pentru România, pentru că în cei 9 ani în care domnul preşedinte Băsescu s-a ocupat, mai mult sau mai puţin constituţional, de relaţiile României în Europa a ratat absolut toate ţintele: avem MCV în continuare, nu am intrat în Schengen, nu suntem nici măcar aproape de euro, deci eşec pe linie pentru domnul preşedinte Băsescu. Cu cât tace şi cu cât face mai puţin scandal, cu atât Guvernul României şi România au şanse să se integreze mai repede şi mai bine în Europa. Scandalul din ultimii 8-9 ani ne-a adus doar eşec, cred că acum Guvernul trebuie să aibă o altă strategie, mai eficientă şi mai demnă privind relaţiile noastre europene.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata