Breaking news

Ponta: Dacă CCR decide că Băsescu încalcă Constituţia, nu avem altă sancţiune decât suspendarea

loading...

Băsescu este la un pas de a treia suspendare din funcție, pentru că face campanie electorală pentru PMP, la europarlamentare.

ponta si basescuPremierul Victor Ponta a clarificat marţi, la “Subiectiv” cu Răzvan Dumitrescu, demersul de sesizare al Curţii Constituţionale, în privinţa încălcării Legii Fundamentale de către preşedintele Traian Băsescu.

Important este că dacă vă uitaţi în legea Curţii Constituţionale, nu oricine o poate sesiza, Guvernul este cel care este obligat să organizeze alegerile şi din acest punct de vedere, folosind acel articol de lege am sesizat Curtea, cu trei teme. În primul rând să se constate dacă Preşedintele afectează bunul mers al campaniei. În al doilea rând, să precizeze dacă Preşedintele, pentru a asigura echilibrul, are voie să facă sau nu campanie electorală. În funcţie de decizia Curţii vom şti pe viitor ce se întâmplă. Orice apariţie a domnului Băsescu ne ajută să ne aducem aminte şi să aducem aminte tuturor, că în urmă cu patru ani domnul Băsescu a anunţat tăierea pensiilor şi salariilor, ceea ce însemna că în istoria României va rămâne doar cu atât” a explicat premierul.

Victor Ponta a anunțat marți seară că dacă CCR va decide pe 21 mai, că Băsescu a încălcat Constituția, Parlamentul nu are altă sancţiune de aplicat decât suspendarea: Orice persoană este obligată să respecte legea. În cazul Preşedintelui nu avem o lege specială care să arate sancţiunea. Dacă încalcă Constituţia şi dacă avem o decizie a Curţii, nu avem altă sancţiune decât suspendarea. Decizia aparţine Parlamentului, nu Guvernului şi nu unui partid. Nu pot să vorbesc în numele Parlamentului.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata