Breaking news

Ponta cere interzicerea exportului de masă lemnoasă din România

loading...

Victor Ponta a anunțat miercuri, la începutul ședinței de Guvern că va adopta o ordonanță de urgență prin care se vor interzice temporar, exporturile de masă lemnoasă din România.

victor pontaPremierul Victor Ponta a cerut celor de la Ministerul Justiției să găsească măsura legală temporară pentru a se putea adopta această ordonanță de urgență care să stopeze exporturile de masă lemnoasă și implicit defrișările masive.

Ponta s-a declarat extrem de nemulțumit de faptul că cei de la Ministerul Justiției nu au reușit să găsească soluția legală prin care să se poată adopta această ordonanță de urgență.

Premierul le-a dat termen celor de la Justiției, până săptămâna viitoare. Ponta i-a avertizat că dacă nu își pun mintea la contribuție și nu găsesc soluția legală până miercurea viitoare, să-și găsească de lucru.

Ponta a spus că dincolo de responsabilitățile europene ale României, important și primordial este interesul național și că cei de la Justiție trebuie să reprezinte interesele țării.

Marți, Senatul a votat re-examinarea Codului Silvic fără propunerile sugerate de Klaus Ioahnnis.

Azi, Camera Deputaților a amânat votarea cererii de re-examinare a lui Iohannis, pentru săptămâna viitoare.

Marți, compania austriacă Holzindustrie Schweighofer, cea care l-a pus pe Iohannis să retrimită în Parlament, Codul Silvic, i-a trimis o scrisoare premierului Ponta o scrisoare în care amenință că va concedia 3500 de angajați și că va da statul român în judecată dacă legea este adoptată cu prag maxim de exploatare a pădurilor de 30%.

Pe 9 mai, de Ziua Europei, peste 20.000 de români au protestat în 40 de orașe din țară și Diaspora față de defrișările masive de păduri din România. Protestul a început ca unul local, inițiat de studentul Ovidiu Drobotă, la Oradea. În doar 7 zile, de la lansarea campaniei pe facebook, protestul a devenit unul național.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata