Breaking news

Victor Ponta, atac fără precedent la Curte: CCR sprijină evaziunea fiscală

loading...

Atac dur și fără precedent al premierului Victor Ponta la adresa CCR, care marți a declarat neconstituțională legea insolvenței. Ponta acuză CCR că sprijină evaziunea fiscală.

ponta ataca ccrPrezent, miercuri, la Fabrica Coca-Cola din Ploieşti, la inaugurarea unei noi linii de producţie, Ponta a afirmat că CCR sprijină evaziunea fiscală pentru că a declarat neconstituțională legea insolvenței.

“Când văd companii serioase cum este Coca-Cola că plătesc taxe cu care compensăm faptul că alte firme nu plătesc taxe şi se ocupă cu evaziunea fiscală, evaziune care văd că acum e sprijinită şi de Curtea Constituţională, care nu ne lasă să combatem evaziunea fisclă, cu atât mai mult apreciez companiile serioase care plătesc taxe”, a spus Victor Ponta.

CCR a admis marți, sesizarea Avocatului Poporului cu privire la neconstituționalitatea articolului din codul insolvenței care prevedea ca firmele ce dețin o licență audiovizuală să rămână fără ea până când instanța aprobă planul de reorganizare juridică și financiară.

În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a admis excepţia de neconstituţionalitate ridicată direct de Avocatul Poporului şi a constatat că Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.91 / 2013 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă este neconstituţională. Argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată în comunicatul de presă al CCR, remis exclusivNEWS.ro.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului, precum şi Avocatului Poporului.

Articolul 348 din noul Cod al Insolvenţei esra o încălcare gravă a libertăţii presei, prin care se introduc norme speciale unui domeniu distinct, cel al audiovizualului.

În cazul în care activitatea debitorului se află sub incidenţa prevederilor Legii audiovizualului nr.504/2002, ca urmare a deschiderii procedurii şi până la data confirmării planului de reorganizare se suspendă licenţa audiovizională, în sensul Legii audiovizualului nr.504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, cu începere de la data primirii comunicării de către Consiliul Naţional al Audiovizualului” se spune în respectivul articol.

Avocatul Poporului a atacat la CCR, ordonanța doar ca urmare a presiunilor mass media, care erau vizate de respectivul articol de lege.

Dacă ordonanța intra în vigoare în forma adoptată de Guvernul Ponta, Realitatea TV rămânea fără licența de emisie. Iar alături de ea, alte câteva zeci de televiziuni și radiouri locale din România.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata