Breaking news

Ponta, atac dur la Iohannis după ce președintele a respins Codul Fiscal

loading...

Victor Ponta îl atacă dur pe Klaus Iohannis, după ce Președintele a refuzat să promulge noul Cod Fiscal. Premierul îl acuză pe Președinte că face jocuri politice și să reprezintă interesele altor state și nu pe cele ale României.

ponta - iohannis - romaniaVictor Ponta a declanșat un atac fără precedent la adresa lui Klaus Iohannis din cauza trimiterii la reexaminare a codului fiscal.

Decizia Domnului Klaus Iohannis de a respinge noul Cod Fiscal (agreat şi lăudat de mediul de afaceri, votat în unanimitate de Parlament, aşteptat de societatea românească în ansamblu nu doar pentru că readuce cota de TVA la 19%, ci pentru că garantează dezvoltarea economică şi socială a ţării ) are doar două posibile explicaţii: 1- este o decizie pur politică de blocare a activităţii economice a Guvernului şi a ţării cu orice cost (ceea ce făcea şi Traian Băsescu indiferent la consecinţele negative); 2 – este o decizie luată în afară României şi împotriva intereselor României pe care Dl. Iohannis trebuie să o aplice cu orice risc (ceea ce nici măcar Traian Băsescu nu ar fi făcut vreodată)!”, a scris Victor Ponta pe pagina lui de facebook.

Premeirul a precizat că indiferent care din cele două variante, este cea reală, românii au de pierdut și acum își pot da seama pe cine au votat în realitate în funcția de Președinte al României.

„Indiferent care dintre cele două variante e cea reală, oricum pentru români este cea mai proastă veste posibilă (iar pentru cei care au votat în Noiembrie cel mai clar semn că au fost înşelaţi).
Vestea bună este că azi putem consemna finalul oricărei iluzii despre noul PNL (mai slugarnic şi mai neserios chiar şi decât vechiul PDL) – după ce au spus cât de bun e Codul Fiscal, care este de fapt liberal, după ce au pus în programul lor de guvernare cota de 19% că baza (amendamentul a fost al lor în Comisia de buget) şi după ce au votat în unanimitate în urmă cu trei săptămâni în Camera Deputaţilor proiectul – acum vor spune că are dreptate Iohannis şi Codul Fiscal e foarte prost! E clar că noul PNL este condus de reprezentanţi nu doar slugarnici şi ticăloşi, ci de-a dreptul nişte moluşte politice! Se vor sinucide jalnic – să le fie ţărână politică uşoară!”, a mai scris Victor Ponta pe facebook.

Președintele României nu vrea ca românii să plătească de la 1 ianuarie 2016, taxe mai mici. Iohannis spune că noul Cod Fiscal adoptat de Parlamentului României este nesustenabil și nu promovează o atitudine rațională și echilibrată.

„În materie fiscală, legiuitorul trebuie să promoveze o atitudine echilibrată și rațională, de natură a nu genera disfuncționalități care, ulterior, să necesite frecvente corectări de ordin legislativ. În acest sens, în elaborarea unui nou Cod fiscal nu ar trebui promovate politici care generează fiscalități excesive, dar nici relaxări accentuate. Măsurile de austeritate ale anului 2010 trebuie să rămână istorie. Revenirea la politici fiscale riscante și cu consecințe negative pe termen lung reprezintă o experiență pe care nu numai clasa politică nu si-o mai poate permite dar, mai ales, costurile acestora nu trebuie să mai fie suportate de cetățeni. Bunăstarea economică unanim dorită de toate forțele politice din România în beneficiul cetățenilor și al agenților economici poate fi atinsă numai printr-o abordare fiscal-bugetară responsabilă, predictibilă pe termen lung, în concordanță cu obiectivele de creștere economică sustenabilă. Simpla relaxare fiscală, neînsoțită de continuarea procesului de creștere a colectării veniturilor și de o reașezare sustenabilă a cheltuielilor bugetare, pentru o cât mai rațională cheltuire a banului public, poate conduce la acumularea de dezechilibre care vor greva asupra evoluțiilor economice și sociale viitoare”, scrie Iohannis în cererea de reexaminare a legii.

Deși a respins legea, Iohannis are tupeul să spună că: Susținem relaxarea și simplificarea fiscală prin reducerea unor taxe și impozite în condițiile în care sunt asigurate premisele pentru consolidare fiscală și predictibilitate. Din această perspectivă, considerăm că noul Cod fiscal poate fi pus în aplicare numai după o riguroasă și temeinică analiză a implicaţiilor întregului set de măsuri fiscale şi bugetare asupra construcţiei bugetului general consolidat, atât pentru anul 2016, cât şi pentru anii următori și numai cu respectarea obligațiilor asumate de România şi a legislaţiei interne referitoare la disciplina financiar-bugetară.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata