Breaking news

Ponta a aflat de tragedia din Muntenegru abia la după cinci ore de la producerea accidentului

loading...

Premierul Victor Ponta se scuză pentru reacția tardivă față de tragedia românească din Muntenegru, precizând că el a fost informat de accident abia la ora 23.00, adică la cinci ore de la producerea acestuia.

ponta raniti muntenegruAutoritățile române dorm în post chiar și în timpul unor tragedii ca cea de duminică produsă în Muntenegru, în urma căreia 18 români și-au pierdut viața. Atât de leneși și neprofesioniști sunt funcționarii din instituțiile statului, încât, premierul a fost ultimul care a aflat de accident.

Accidentul cu autocarul plin cu români care s-a prăbușit într-o prăpastie în Muntenegru, s-a produs în jurul orei 18.00. Premierul României a aflat de acest accident abia la ora 11 noaptea.

Aseară am fost înștiințat de Raed Arafat la 22:55, conform listingului telefonului meu. M-a sunat sa-mi ceară atuorizarea pentru ca a doua zi dimineață, cu un avion militar, să meargă la fața locului, autorizare pe care doar eu o puteam da”, a precizat Victor Ponta. Deci înainte de ora aceea nu am ştiut, după care, sigur, am luat legătura cu ministrul de Externe, cu ministrul Apărării şi toţi ceilalţi”, a precizat Victor Ponta la B1 TV.

Premierul nu a explicat de ce a fost înştiinţat atât de târziu, când putea să afle de tragedie doar dacă deschidea televizorul. Sau putea să afle chiar de la site-ul de știri excluisvNEWS.ro, care a publicat știrea la ora 22.45, adică cu zece minute înainte ca premierul României să fie informat de tragedie.

Culmea este faptul că Mareea Travel, agenția de turism care a organizat voiajul și a închiriat autocarul implicat în accidentul din Muntenegru a declarat că a fost informată despre incident duminică la ora 19.00 şi că a comunicat MAE datele turiştilor pentru identificarea lor de urgenţă.

Informaţia despre acest eveniment, a fost primită în data de 23.06.2013, la ora 19.00, prin coordonatorul circuitelor culturale, care are obligaţia de a monitoriza traseele şi comunicarea cu grupurile aflate în derulare. Astfel, am fost anunţaţi, de către unul din pasagerii autocarului care asigură transportul că a avut loc un accident deosebit de grav soldat cu victime. În această situaţie s-a încercat, fără rezultat, contactarea ghidului turistic Mareea, prezent în autocar, care coordona acţiunea turistică„, declară agenția într-un comunicat citat de Mediafax.

Atunci de ce mai avem servicii secrete de informații, de ce mai avem Ministere de Externe și Interne, dacă până și o agenție de turism primește informațiile înaintea autorităților române și cu patru ore înaintea premierului României.

Ori cineva a vrut să-l saboteze pe Ponta, prin omiterea informării, ori cei din preajma lui, dorm în post pe bani mulți.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata