Breaking news

Pompierul Gabriel Boitan a murit joi, la Fetești, în timpul unei misiuni de salvare

loading...

Plutonierul Gabriel Boitan din cadrul Detaşamentului de Pompieri Slobozia – Garda de intervenţie Feteşti, a decedat joi, în timpul unei misiuni de salvare desfăşurată în municipiul Feteşti.

Boitan GabrielJoi,  la ora 13.42, o solicitare pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 indica faptul că în municipiul Feteşti, doi muncitori au fost surprinşi sub un mal de pământ în timp ce efectuau lucrări la sistemul de canalizare.

Imediat la faţa locului, s-au deplasat un echipaj de salvatori şi un echipaj SMURD de la Garda de Intervenţie Feteşti, din care facea parte şi Gabriel Boitan. Ajunşi la locul evenimentului, după evaluarea rapidă a situaţiei şi luarea unor măsuri de protecţie a malului, în condiţiile crizei de timp cerută de poziţia victimelor, s-a luat decizia ca trei pompieri să coboare pentru salvarea celor doi munictori.

Folosind echipamentul specific acestor intervenţii, pompierii au reuşit să-l scoată pe unul dintre aceştia, dar, în momentul în care au încercat să-l extragă pe cel de-al doilea, un mal de pământ s-a surpat peste salvatori.

Cu toate că cei trei pompieri au fost scoşi la scurt timp, din păcate, din cauza loviturilor primite direct în torace, pentru plt. Gabriel Boitan eforturile personalului medical au fost în zadar, acestuia aplicându-i-se manevrele de resuscitare mai bine de oră.

În cei cinci ani de carieră ca pompier salvator, Gabriel Boitan, în vârstă de 42 de ani, a participat la numeroase intervenţii, aflându-se permanent la datorie, fiind un exemplu de curaj, profesionalism şi dăruire, dovedite în numeroasele misiuni, cărora li s-a dedicat trup şi suflet.

Plutonierul Boitan Gabriel a fost avansat vineri, la gradul de sublocotenent post-mortem de ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata