Breaking news

Pompierii avertizează: nu vă scăldați în orice râu sau apă. Riscați să vă înecați

loading...

Căldura toridă din ultimele zile îndeamnă românii să se răcorească prin scăldat în râuri și lacuri, fapt ce le pune viața în pericol. În ultimele șapte zile, 20 de persoane s-au înecat în apele din România.

pompieri inecInspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă acordă o atenţie deosebită prevenirii situațiilor care pot produce efecte asupra siguranței comunităților și care se pot solda chiar și cu pierderi de vieți omenești.

Pe fondul temperaturilor ridicate înregistrate în ultima perioadă, mare parte dintre semenii noștri aleg, ca și modalitate de relaxare, scăldatul.

Din cauza nerespectării recomandărilor transmise de autorități, anual, zeci de persoane își pierd viața, chiar dacă resursele alocate și personalul mobilizat în astfel de situații sunt considerabile, iar efortul depus de către salvatori este unul susținut.

În ultima perioadă, echipajele operative ale inspectoratelor județene pentru situații de urgență au executat misiuni de căutare-salvare și acordarea primului ajutor celor aflați în dificultate, în doar 7 zile, salvatorii fiind solicitați pentru recuperarea unui număr de 20 de persoane din  medii acvatice și pentru căutarea altor 4 date dispărute.

Pentru evitarea  producerii unor situații de urgență, reamintim cetățenilor următoarele măsuri preventive:

– supravegheaţi permanent copiii aflaţi în apă sau în apropierea acesteia;

– scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului;

– evitaţi scăldatul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi sau nu aveţi deprinderile necesare;

– evitaţi scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, iar curenţii sunt foarte puternici;

– nu vă aventuraţi în apă dacă ați consumat alcool, seara târziu sau pe timp de noapte;

– nu săriţi de pe platforme, poduri sau alte construcţii.

isu inec

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata