Breaking news

Pompierii au mințit cu nerușinare. Știau că la Club Colectiv are loc un concert însă au refuzat să trimită un echipaj

loading...

Anchetă la ISU București după ce a ieșit la iveală faptul că înainte cu o lună de a se produce tragedia în Club Colectiv, soldată cu 60 de morți, reprezentanții clubului au anunțat că va avea loc concertul și au cerut un echipaj de pompieri. Însă au fost refuzați de pompierii bucureșteni. Conducerea ISU București a fost suspendată.

colectiv pompieriNesimțire, bătaie de joc și incompetență crasă la ISU București. Deși au spus că ei habar nu aveau de existența Clubului Colectiv, un document oficial denotă contrariul.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență spune că a primit pe 24 septembrie 2015, o notificare de la Club Colectiv prin care se preciza faptul că vor avea loc concerte în club și drept urmare au solicitat prezența unui echipaj de pompieri. Această solicitare a fost trimisă de la IGSU la ISU București, unde pompierii au ignorat-o complet.

”În data de 24.11.2015 Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a recepţionat o sesizare din partea mass-media care semnala existenţa unui document privind organizarea unui eveniment cu public numeros în Fabrica PIONIERUL – etaj 1 şi Club Colectiv (pentru zilele de 25 şi 26.09.2015), anterior producerii tragediei din data de 30.10.2015. La primirea sesizării, inspectorul general al IGSU a informat şeful DSU, care a dispus în regim de urgenţă efectuarea unei verificări la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov. Din datele preliminare reieşite în urma verificării a rezultat faptul că documentul a fost identificat în corespondenţa primită de IGSU la data de 23 septembrie 2015, în jurul orei 23.30. Întrucât soluţionarea documentului era de competenţa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, acesta a fost redirecţionat unităţii în cauză, în dimineaţa zilei de  24 septembrie 2015, pentru evaluare şi măsuri. La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov au fost transmise două adrese către organizatorul evenimentului – EMAGIC – fără a rezulta că au fost efectuate verificări la faţa locului”, se arată în comunicatul de presă al IGSU, remis exclusivNEWS.ro.

În urma acestei dezvăluiri și a anchetei interne derulate, conducerea ISU București a fost suspendată.

”Pentru asigurarea obiectivităţii activităţilor de verificare, până la finalizarea acestora, inspectorul general al IGSU a dispus punerea la dispoziţie a cadrelor din comanda Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov. În cursul zilei de astăzi, inspectorul general al IGSU va desemna noua comandă, pentru  asigurarea temporară a conducerii unităţii”, se arată în comunicatul IGSU.

În urma tragediei produse pe 30 octombrie în Club Colectiv din București, în timpul concertului susținut de trupa Goodbye to Gravity, au murit 60 de persoane.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata