Breaking news

Polițistul care i-a salvat viața lui Adrian Năstase, cercetat penal de DNA

loading...
Nicolae Costea, ofițerul de la poliția judiciară, care l-a împiedicat pe Adrian Năstase să se împuște, este urmărit penal de procurorii DNA, pentru favorizarea infractorului.
Alături de polițistul Nicolae Costea, sunt cercetați penal și adjunctul Poliției Capitalei, încă un ofițer judiciar dar și medicul Șerban Brpdișteanu. Toți patru sunt acuzați de procurori de favorizarea infractorului în cazul punerii mandatului de arestare a lui Adrian Năstase.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de următoarele persoane:
GHEORGHE DUMITRU, comisar şef de poliţie, adjunct al directorului Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti,
COSTEA NICOLAE, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti,
APOSTOL MARIAN, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti,
BRĂDIŞTEANU ŞERBAN ALEXANDRU, medic în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca,

în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului în legătură directă cu fapte de corupţie, prevăzută de art. 264 Cod penal, cu aplicarea art. 17 litera a din legea 78/2000”, se precizează în comunicatul de presă al DNA.

Biroul de presă al DNA mai precizează și faptul că: În rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori se arată că exista date şi indicii temeinice că cele patru persoane învinuite, prin atitudinea lor, au îngreunat şi au încercat să zădărnicească executarea pedepsei aplicată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului prim ministru Adrian Năstase.
La data de 26 iunie 2012, celor patru învinuiţi li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata