Breaking news

Poliţiştii pot amenda doar o singură dată şoferii care circulă fără rovinietă

loading...

Un nou proiect de lege, adoptat marţi de deputaţi, prevede că procesele-verbale de constatare a contravenţiei pentru conducătorii auto care circulă fără rovinietă trebuie aduse la cunoştinţa acestora în cel mult 30 de zile, perioadă în care nu mai pot fi sancţionaţi pentru aceeaşi faptă.

“Fapta de a circula fără a deţine rovinietă valabilă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă, procesul-verbal de constatare a contravenţiei se poate încheia şi în lipsa contravenientului, după identificarea acestuia în baza de date a Ministerului Administraţiei şi Internelor”, se stipulează în noua lege.

Proiectul de lege modifică Ordonanţa Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România. Proiectul de lege a fost adoptat cu 240 de voturi “pentru” şi trei abţineri, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Procesul-verbal se întocmeşte şi se comunică contravenientului în termen de maximum 30 de zile lucrătoare de la data constatării contravenţiei. Dacă în acest interval sunt emise mai multe procese-verbale, contravenientul va plăti contravenţia şi tariful de despăgubire doar pentru primul proces-verbal emis“, se precizează în raportul la acest proiect, adoptat de plen.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    In sfarsit se rezolva si cu mizeria asta !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata