Breaking news

Poliţiştii ies în stradă dacă Ministerul de Interne va face disponibilizări

loading...
0 1

Poliţiştii români sunt hotărâţi să protesteze în stradă, dacă Ministerul Administraţiei şi Internelor va recurge la disponibilizări.

politistiPreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Marin Gruia, a spus că ministrul Internelor, Vasile Blaga, a afirmat, în cadrul discuţiilor de joi cu reprezentanţii sindicatelor privind reorganizarea şi disponibilizarea personalului MAI că îşi asumă acest lucru.

Disponibilizările ar urma să se facă începând cu 1 ianuarie 2011, fără a se şti, în mod oficial, numărul persoanelor care vor trebui să plece.

Conducerea SNPPC cere membrilor de sindicat să opteze pentru una dintre următoarele forme de protest: miting naţional în faţa sediului Guvernului, miting în faţa sediului organelor locale ale puterii, miting în faţa sediului MAI sau IPJ, blocarea totală, dar temporară a sistemului, prin oprirea activităţii, indiferent de riscuri – similar acţiunii magistraţilor din anul 2009.

Gruia a mai precizat că sindicaliştii ar trebui să aibă miercuri o nouă întâlnire cu conducerea MAI, în cadrul căreia ar urma să fie prezentat un proiect de restructurare, începând cu 1 ianuarie 2011, şi să fie discutate criteriile de evaluare în baza cărora ar urma să se facă eventualele disponibilizări.

Şeful Direcţiei Informare şi Relaţii Publice din cadrul MAI, Alina Ienciu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că la întâlnirea de joi cu sindicatele s-au discutat principiile reorganizării şi restructurării Ministerului Administraţiei şi Internelor, nefiind luate decizii finale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata