Breaking news

Poliţiştii ies în stradă dacă Ministerul de Interne va face disponibilizări

loading...

Poliţiştii români sunt hotărâţi să protesteze în stradă, dacă Ministerul Administraţiei şi Internelor va recurge la disponibilizări.

politistiPreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Marin Gruia, a spus că ministrul Internelor, Vasile Blaga, a afirmat, în cadrul discuţiilor de joi cu reprezentanţii sindicatelor privind reorganizarea şi disponibilizarea personalului MAI că îşi asumă acest lucru.

Disponibilizările ar urma să se facă începând cu 1 ianuarie 2011, fără a se şti, în mod oficial, numărul persoanelor care vor trebui să plece.

Conducerea SNPPC cere membrilor de sindicat să opteze pentru una dintre următoarele forme de protest: miting naţional în faţa sediului Guvernului, miting în faţa sediului organelor locale ale puterii, miting în faţa sediului MAI sau IPJ, blocarea totală, dar temporară a sistemului, prin oprirea activităţii, indiferent de riscuri – similar acţiunii magistraţilor din anul 2009.

Gruia a mai precizat că sindicaliştii ar trebui să aibă miercuri o nouă întâlnire cu conducerea MAI, în cadrul căreia ar urma să fie prezentat un proiect de restructurare, începând cu 1 ianuarie 2011, şi să fie discutate criteriile de evaluare în baza cărora ar urma să se facă eventualele disponibilizări.

Şeful Direcţiei Informare şi Relaţii Publice din cadrul MAI, Alina Ienciu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că la întâlnirea de joi cu sindicatele s-au discutat principiile reorganizării şi restructurării Ministerului Administraţiei şi Internelor, nefiind luate decizii finale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata