Breaking news

Poliţiştii comunitari şi personalul vamal intră în 31 mai, în grevǎ generalǎ pe termen nelimitat

loading...

Peste 3.500 de poliţişti comunitari şi personal vamal afiliaţi la “Pro Lex” intră de luni în grevǎ generalǎ pe termen nelimitat, iar angajaţi ai Poliţiei Române şi Poliţiei de Frontierǎ vor fi, în 31 mai, în grevă japoneză, în semn de solidaritate cu colegii lor.

politisti-protestPreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor “Pro Lex”, Vasile Lincu, a declarat vineri pentru MEDIAFAX că poliţiştii comunitari şi personalul vamal protesteazǎ prin grevǎ generalǎ, iar poliţişti din cadrul Poliţiei Române şi Poliţiei de Frontierǎ protesteazǎ prin purtarea pe braţ a unei banderole tricolore, în semn de solidaritate cu toţi ceilalţi bugetari care au drept la grevǎ.

Potrivit conducerii “Pro Lex”, în Ministerul Administraţiei şi Internelor se pot suspenda la platǎ salariul de excelenţǎ – spor pentru lucrǎri deosebite, reprezentând 50 la sută din salariul de bazǎ. Acest spor îl primesc cinci procente dintre angajaţi, majoritatea cu funcţii de conducere.

De asemenea, ar putea fi eliminat salariul de merit (contravaloarea salariului de merit ca sumă compensatorie şi tranzitorie pentru 2010) reprezentând 20 la sută din salariul de bazǎ. Potrivit sindicaliştilor, cel puţin un milion de angajaţi vor intra în grevă pe 31 mai şi 1 iunie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata