Breaking news

Polițist prins în flagrant la Satu Mare în timp ce lua 1000 euro drept mită

loading...

Un agent de poliție din cadrul IJP Satu Mare, serviciul rutier, a fost prins în flagrant de ofițerii DGA, în timp ce lua drept mită 1000 de euro pentru a interveni pe lângă procurorul de caz în vederea  soluţionării în mod favorabil a unui dosar penal.

politist mitaMiercuri, ofiţerii D.G.A. Satu Mare, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a unui agent de poliţie din cadrul IJP Satu Mare, Biroul Poliţiei Rutiere, care a primit de la K.R.V. suma de 1.000 euro pentru a interveni pe lângă procurorul de caz în vederea  soluţionării în mod favorabil a dosarului penal în care denunţătorul era cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ,,punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat” prev. şi sancţionată de art. 85 alin. 1 din OUG 195/2002 republicată.

Pe 18.09.2012, K.R.V. a fost depistat în trafic conducând un autoturism având numere de înmatriculare provizorii a căror valabilitate era expirată, ocazie cu care acestuia i-a fost întocmit dosar penal. Ulterior, cel în cauză a fost citat să se prezinte la Biroul Poliţiei Rutiere din cadrul I.P.J. Satu Mare, unde a fost audiat în calitate de învinuit de către agentul de poliţie. În timpul audierii, agentul a lăsat să se creadă că ar avea influenţă asupra procurorului de caz şi că îl va determina pe acesta să dispună scoaterea lui K.R.V. de sub urmărire penală, precizând că acest lucru îl va costa nişte bani, dar fără să avanseze vreo sumă anume.

La începutul lunii februarie 2013, denunţătorul a fost contactat din nou de agentul de poliţie şi au stabilit să se întâlnească într-un loc public. La întâlnire, agentul i-a spus că a vorbit cu procurorul pentru o soluţie care să nu lase în urme în cazier, însă îl va costa 1.000 euro, bani pe care trebuie să-i dea procurorului de caz şi, probabil, acesta îi va da şi lui 200-300 euro. Discuţiile au continuat pe aceeaşi temă, agentul întărind convingerea denunţătorului că este omul de încredere al procurorului şi că dosarul e ca şi rezolvat.

Întrucât denunţătorul nu avea suma de bani pretinsă, agentul i-a solicitat să facă rost cât mai repede de bani, măcar un avans de 500 euro pe care să-l dea procurorului.

Între timp, acesta a primit la domiciliu ordonanţa dată în dosarul cauzei prin care s-a dispus scoaterea de sub urmărirea penală.

După realizarea flagrantului şi întocmirea actelor procedurale, învinuitul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata