Breaking news

Polițist constănțean prins în flagrant în timp ce lua mită 2700 de lei

loading...

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au prins în flagrant un agent de poliţie din cadrul I.P.J. Constanţa, în timp ce primea suma de 2.700 lei de la un denunțător.

spaga politistiPolițistul constănțean a primit șapga sub promisiunea că-l va ajuta pe denunțător cu soluţii favorabile în cadrul unui dosar penal în care era cercetat pentru furt calificat.

În fapt, în luna februarie 2013, C.A. împreună cu C.V.M. au sustras o sumă de bani şi alte bunuri dintr-un Oficiu Poştal. Ca urmare, li s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Iniţial, agentul de poliție a pretins o sumă de bani drept mită pentru a propune o soluţie favorabilă în dosarul penal în care cei doi erau cercetaţi. Întrucât poliţistul a considerat că suma de 200 de euro primită inițial este insuficientă, acesta a mai pretins şi alte sume de bani, în acelaşi scop, fapt pentru care cele două persoane cercetate i-au remis, în timp, suma totală de 1.200 de euro. La data de 20.06.2014, C.A. a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa cu privire la faptul că agentul de poliţie le-a pretins suma de 600 de euro, în scopul enunţat mai sus. Ca urmare, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi sub coordonarea procurorului desemnat a fost organizată acţiunea de prindere în flagrant, cu această ocazie polițistul fiind surprins în timp ce primea suma de 2.700 lei de la denunţător”, se arată în comunicatul de presă al DNA, remis exclusivNEWS.ro.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a dispus începerea urmăririi penale, faţă de cel în cauză efectuându-se cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 289 Cod penal, rap. la art. 6 şi 7 din Legea nr. 78/2000.

Faţă de agentul de poliție s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata