Breaking news

Polițist arestat la Satu Mare după un denunț al lui Kreiter Raul Valentin, corespondent Pro TV

loading...

Kreiter Raul Valentin, reporter corespondent al Pro TV de la Baia Mare,  trimis în judecată pentru șantaj, a pus umărul la arestarea unui polițist care i-a cerut mită 1000 de euro.

Kreiter Raul ValentinAgentul de poliție din cadrul IJP Satu Mare, serviciul rutier, a fost prins în flagrant de ofițerii DGA, miercuri, în timp ce lua drept mită 1000 de euro de la Kreiter Raul Valentin. Polițistul i-ar fi spus corespondentului Pro TV că poate interveni pe lângă procurorul de caz în vederea  soluţionării în mod favorabil a unui dosar penal.

Miercuri, ofiţerii D.G.A. Satu Mare, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a unui agent de poliţie din cadrul IJP Satu Mare, Biroul Poliţiei Rutiere, care a primit de la K.R.V. suma de 1.000 euro pentru a interveni pe lângă procurorul de caz în vederea  soluţionării în mod favorabil a dosarului penal în care denunţătorul era cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ,,punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat” prev. şi sancţionată de art. 85 alin. 1 din OUG 195/2002 republicată”, se arată în comunicatul de presă al DGA Satu Mare, remis exclusivNEWS.ro.

Pe 18.09.2012, Kreiter Raul Valentin a fost depistat în trafic conducând un autoturism având numere de înmatriculare provizorii a căror valabilitate era expirată, ocazie cu care acestuia i-a fost întocmit dosar penal.

Reporterul a fost citat să se prezinte la Biroul Poliţiei Rutiere din cadrul I.P.J. Satu Mare, unde a fost audiat în calitate de învinuit de către agentul de poliţie. În timpul audierii, agentul a lăsat să se creadă că ar avea influenţă asupra procurorului de caz şi că îl va determina pe acesta să dispună scoaterea lui Kreiter Raul Valentin de sub urmărire penală, precizând că acest lucru îl va costa nişte bani, dar fără să avanseze vreo sumă anume.

La începutul lunii februarie 2013,  a fost contactat din nou de agentul de poliţie şi au stabilit să se întâlnească într-un loc public. La întâlnire, agentul i-a spus că a vorbit cu procurorul pentru o soluţie care să nu lase în urme în cazier, însă îl va costa 1.000 euro, bani pe care trebuie să-i dea procurorului de caz şi, probabil, acesta îi va da şi lui 200-300 euro. Discuţiile au continuat pe aceeaşi temă, agentul întărind convingerea denunţătorului că este omul de încredere al procurorului şi că dosarul e ca şi rezolvat.

După realizarea flagrantului, polițistul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

Flagrantul cu polițistul corupt, vine la 20 de zile de când reporterul Kreiter Raul Valentin  a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș, pentru șantaj.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata