Breaking news

Poliția o scoate basma curată pe învățătoarea șpăgară, Dana Blându și recomandă neînceperea urmăririi penale

loading...

Polițiștii Secției 6 de Poliție din București au decis miercuri să nu înceapă urmărirea penală pe numele învățătoarei șpăgare, Dana Blându care jignea în mod grosolan părinții elevilor săi pentru că nu dădeau mai mulți bani de cadouri.

dana blandu - cadouri spagaPolițiștii de la Secția 6 au constatat că nu se conturează elementele constitutive de primire de foloase necuvenite și au recomandat astăzi neînceperea urmăririi penale pe numele acesteia.

Deși înregistrările publicate de presă, sunt mai mult decât grăitoare despre ce făcea învățătoarea, polițiștii susțin că nu există probe care să ateste vinovăția Danei Blându.

Decizia definitivă privind începerea urmăririi penale, va fi a procurorului de la Parchetul Judecătoriei sectorului 2.

La auzul deciziei polițiștilor, mama care a făcut înregistrarea învățătoarei a declarat la Digi 24 că: Decizia autorităților mi se pare sfidătoare la adresa celor care au văzut cum stau lucrurile și a tuturor celor care sunt înverșunați împotriva gesturilor de felul ăsta. Nu sunt în măsură nici să cer ca doamna învățăoare să ajungă în pușcărie sau să pățească ceva. Tocmai de aceea mă gândeam că, în momentul în care sesizăm autoritățile și facem plangere, or să ia măsuri. Dar se pare că aceste măsuri se lasă așteptate sau, în cazul de față, sunt cum sunt.

Tupeista învățătoare, Dana Blîndu de la Şcoala nr. 10 din Capitală, filmată în decembrie 2013, timp ce le cerea bani de cadouri părinților elevilor săi.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, pe numele învățătoare care a cerut bani de cadouri de la părinții elevilor săi.

Femeia a fost filmată de un părinte, cum cerea şapgă pentru personalul şcolii, de la bodyguarzi până la bibliotecară. Învățătoarea îi ceartă pe părinții elevilor săi oferă foarte puțini bani pentru cadourile de sărbători. Învățătoarea le spune că aceștia trebuie să se alinieze „sistemului românesc, balcanic, de stat” al şpăgii.

„Astea-s cadourile voastre? Atât? Am sunat. Mai vine ceva, nu mai vine. Atât vă reprezintă? Voi nu sunteţi cartofi, nu sunteţi oi să vă învăţ. La şcoala 11, ei dau câte 100 de euro de Crăciun”, le reproşa învăţătoarea filmată cu camera ascunsă.

Învăţătoarea urla la părinți și le spunea că acestea sunt standardele dacă vor ca micuţii lor să înveţe la o şcoală cu pretenţii: Eu v-am întrebat: v-aţi organizat? Este în politica românească, balcanică, de sărbători să se ofere. Mi s-a spus că aveţi un buget de 50 de lei la 4 oameni. Şi am zis, păi cui daţi 4 cadouri? 3 profesori şi un director. Şi cealaltă directoare are bube? Şi copiii nu salută doctorul, femeile de serviciu?

Deși părinţii se plâng că nu au atât de mulţi bani pentru a satisface pretenţiile învăţătoarei, cadrul didactic spune că nu îi pasă: Nu este problema mea. Pe mine nu mă încălzeşte, nu mă mută de la ţară, nu primesc onoruri, nu mi se întâmplă mie nimic. Copiii voştri în schimb o să fie nişte săraci în suflet. Pentru că i-ai văzut cum doreau să se ducă să ofere. Copilul meu se întoarce de la naiba şi îmi pune de Moş Nicolae pentru că i-am spus cât este de important să oferi.

Conform art. 256 din Codul Penal, strângerea de fonduri în mod ilegal, în vederea achiziţionării unor bunuri pentru angajaţii din învăţământul de stat, sunt considerate foloase necuvenite.

Astfel că pe lângă sancțiunile aplicate de Inspectoratul Școlar, Dana Blîndu riscă și pușcăria pentru că a cerut bani de cadouri.

În noua înregistrare care a ajuns la presă, femeia îi ceartă dur pe părinţi pentru faptul că nu aduc cadouri consistente pentru personalul şcolii. Ba mai mult, femeia îi jigneşte şi le reaminteşte faptul că şcoala la care învaţă copiii lor este una „de fiţe”.

Iată dialogul halucinant dintre învățătoare și un părinte care a și înregistrat-o:

Învăţătoare: O cafea din aia şi o ciocolată daţi? Nu, eu nu ştiu dacă sunteţi săraci sau sunteţi nesimţiţi, pe bune. Ca şi clasă. Zi, măi, cum o să te poţi duce, măi, la bibliotecară şi la secretară cu o cafea şi o ciocolată? Doamne…

Părinte: Nu, că mai sunt…

Învăţătoare: Unde mai sunt?

Părinte: Trebuie să fie nişte coşuri, probabil mai vin cu ele mâine.

Învăţătoare: Nu, eu cred că coşurile alea sunt…

Părinte: Nu, alea sunt pentru bodyguarzi.

Învăţătoare: N-are cum.

Învăţătoare: Cine are curajul să se ducă cu un asemenea cadou?

Părinte: Eu.

Învăţătoare: Te duci tu?

Părinte: N-am o problemă.

Învăţătoare: Stai jos și uită-te la mine. Este o poveste…Ai putere să te lupți cu un vânt, cu un sistem, cu o orientare? Eu asta te întreb.

Părinte: Și am mai vorbit și cu alte clase și cred că suntem singurii care onorăm toate femeile de serviciu, toți bodyguarzii, tot personalul.

Învăţătoare: Mai găsești o altă clasă care nu a dat cadouri? Eu nu am văzut decât cadourile care merg cu sticle de whisky și cu cozonaci Panettone. Asta este școala de fițe, da?

loading...
1 Comentariu
  1. Cosmin's Channel spune

    Iar scapa jigodia asta comunista si profitoare basma curata.Dovada ca traim in tara asta de doi lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata