Breaking news

Podgoria de la Sâmburești, invadată de 100 de prichindei dornici să culeagă struguri

loading...

Domeniile de la Sâmburești au răsunat sâmbătă, timp de câteva ore, de glasurile a peste 100 de prichindei, veniți împreună cu părinții la celebra podgorie din județul Olt, ca să culeagă struguri și să vadă cum se prepară mustul. Toți copii care au cules cel puțin o găletușă de struguri, au fost recompensați cu diplome și premii în bani, de Jean Valvis, proprietarul Podgoriei Sâmburești.

copii struguri samburestiCopii angajaților Podgoriei de la Sâmburești au cules, sâmbătă, preț de o oră, struguri, contra cronometru la Ziua Recoltei. Este deja o tradiție de șapte ani de zile, ca în luna octombrie, copii să vină să vadă cum se culeg strugurii și mai apoi cum ajung să fie transformați în must și vin.

Jean Valvis, proprietarul Domeniilor Sâmburești a continuat tradiția începută în 2008, la doar trei ani de la preluarea podgoriei din județul Olt.

Astfel, anual, peste 100 de copii vin la Sâmburești să culeagă struguri, iar la final, toți, sunt răsplătiți, în funcție de cât de multe găletușe au cules, cu diplome și premii în bani.

Așa s-a întâmplat și sâmbătă, 10 octombrie, când o armată de copii dornici de a culege struguri au dat iama pe podgorie, supravegheați de pe margine de părinți și angajații de la Sâmburești.

Jean Valvis a preluat în 2005 Domeniile Sâmbureşti, investind de atunci aproximativ 15 milioane de euro.

În 2013, vinurile produse la Sâmburești au fost medaliate cu cinci trofee la Târgul Internaţional de la Beijing!

Podgoria de la Sâmburești a fost preluată de afaceristul Jean Valvis, în anul 2005, iar de atunci a investit peste 15 milioane de euro în dezvoltarea și modernizarea domeniului viticol.

Podgoria a fost atestată istoric încă din 1521 şi a fost dezvoltată în timp de familii importante de boieri, precum: logofătul lui Mihai Viteazu, Theodosie Rudeanu, Danilovici sau familia Brătienilor.

Jean Valvis nu a fost prezent la Ziua Recoltei, întrucât se afla în vizită de afaceri în SUA. Însă, fiul său Ștefanos și soția sa Ioana, au fost gazde primitoare pentru toți prichindeii care au călcat pragul Podgoriei Sâmburești de Ziua Recoltei.

copii samburesticopil cules struguri samburesticopil romeocopil struguricules struguristruguri cuva

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata