Breaking news

PNL trebuie să iasă de la guvernare și să-l lase pe Ponta să-și rupă gâtul

loading...

După manevra premierului cu propunerile de procurori după bunul plac al lui Băsescu, PNL ar fi trebuit să iasă de la guvernare și să-l lase pe Victor Ponta să-și rupă gâtul pe scările Palatului Victoria.

ponta - antonescu - pnlPNL se compromite alături de Ponta și PSD, din cauza deciziei premierului privind trocul cu Băsescu. Numirea lui Koveși la DNA cât și a altor trei procurori aserviți lui Băsescu va rupe în scurt timp USL și îi va reduce drastic șansele lui Crin Antonescu de a mai ajunge Președintele României.

Prin decizia lui Ponta, Băsescu a dat o triplă lovitură: și-a păstrat în funcții de putere la parchete, procurorii fideli, a detonat bomba care va rupe USL și i-a anulat șansele lui Antonescu de a ajunge la Cotroceni.

Rămânerea PNL la guvernare alături de Ponta nu face decât să îi compromită iremediabil întrucât acceptă tacit decizia premierului.

Dacă nu ar avea interese ascunse, personale și de grup, liderii PNL ar fi decis în ședința de miercuri, ieșirea de la guvernare. Dacă ar fi recurs la acest gest, ar fi explodat în sondaje, ar fi devenit principalul partid de Opoziție din România, iar Crin Antonescu ar fi ajuns cu siguranță președinte în 2014.

Traian Băsescu a confirmat joi seară într-o conferință de presă de la Cotroceni că s-a înțeles cu Ponta cum să numească și pe cine să numească la șefia parchetelor și că premierul s-a conformat fără probleme la ordinele lui.

Joi seară, Băsescu a atacat-o iar pe Mona Pivniceru pentru simplul fapt că nu i-a făcut pe plac și nu i-a îndeplinit ordinele. Deși anul trecut a pus-o pe Macovei să ceară la Bruxelles procedură transparentă de selecție a procurorilor pe care Pivniceru a aplicat-o, azi, Băsescu spune că era ilegală, întrucât nu era prevăzută de legea românească.

Victor Ponta continuă să intre telefonic în emisiunile de dezbateri pentru a-și justifica în mod penibil și fără a fi credibil, gestul. Victor Ponta adoptă un limbaj de lemn, din care nu spune nimic. Evită răspunsurile clare la întrebări directe.

Victor Ponta a trădat interesul național pentru o ”pace” cu Băsescu, amanetând justiția și securizând dosarele infractorilor care au devalizat țara, în sertarele procurorilor.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata