Breaking news

PNL nu vrea comisie de anchetă pentru terenul lui Băsescu

loading...

Băsescu primește un ajutor nesperat din partea PNL. Liberalii nu vor comisie parlamentară care să ancheteze tranzacția imobiliară făcută de Ioana Băsescu în județul Călărași.

ponta - antonescu - pnlDeputatul PNL, Adrian George Scutaru a declarat miercuri că în partid nu există nicio decizie pentru înființarea unei comisii de anchetă pentru terenul cumpărat de Ioana Băsescu.

În ceea ce priveşte comisia de anchetă, ieri (luni – n.r.) noi nu am avut nicio discuţie pe acest subiect. Şi, până în prezent, subliniez acest lucru, nu există un acord al PNL pentru această comisie. Suntem dispuşi, suntem deschişi să discutăm acest subiect, dar acest subiect poate fi discutat numai în USL. Nu este o decizie care se ia la nivelul grupurilor parlamentare, este vorba de o decizie politică. Deci, nu există în acest moment un acord, dar suntem deschişi să discutăm acest subiect, e firesc, ca între parteneri în USL”, a spus George Scutaru, într-o conferinţă de presă.

Declarația vine la 24 de ore după ce premierul Victor Ponta a anunțat constituirea unei comisii parlamentare care să se ocupe de anchetarea terenului lui Băsescu.

„Mi-au spus liderii de grup PSD, şi de la PNL, şi de la PC că lucrează la formarea unei comisii comune. Liderii de grup vor să propună o comisie a Camerei Deputaţilor şi Senatului care să ancheteze întreaga afacere Călăraşi, în care preşedintele nu ştiu dacă a încălcat vreo lege, dar în mod sigur şi-a folosit funcţia pentru interese personale. Această comisie va reliefa toate datele şi le va prezinta Parlamentului şi chiar instituţiilor statului”, a spus Ponta.

Liderii PNL erau picați din lună și habar nu aveau de comisia parlamentară de care vorbea Ponta. Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat, pentru Mediafax, imediat după anunţul premierului Victor Ponta că nici el, nici Puiu Haşotti, liderul senatorilor liberali, nu au fost întrebaţi pe tema înfiinţării comisiei de anchetă.

Scutaru a mai precizat că nici liderul PNL Crin Antonescu nu a avut o discuţie pe această temă cu premierul Victor Ponta. Ulterior, premierul Victor Ponta le-a transmis jurnaliştilor prezenţi la Palatul Parlamentului că a vorbit la telefon cu Crin Antonescu, iar acesta şi-a dat acordul pentru noua comisie.

Ioana Băsescu a cumpărat un teren agricol de 291 de hectare în comuna Nana din judeţul Călăraşi. Terenul a fost cumpărat cu ajutorul creditului de un milion de euro luat de la CEC Bank.

Proprietarul care a vândut terenul Ioanei Băsescu trebuie să returneze statului român, subvenții agricole de circa 45.000 de euro.

Luni, Senatul României a aprobat înființarea unei subcomisii care să ancheteze activitatea CEC Bank ca urmare a creditului de un milion de euro acordat Ioanei Băsescu pentru achiziția terenului din comuna Nana.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata